Pårørende vil granske alle bosteder i landet

Sagen om ulovlig magtanvendelse på bostedet Tokanten får nu landsforeningen for pårørende til sindslidende til at kræve en landsdækkende undersøgelse af lignende institutioner.

Sagen fra Tokanten får nu foreningen BEDRE PSYKIATRI til at kræve landsdækkende undersøgelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Foreningen BEDRE PSYKIATRI kræver nu, at regeringen tager initiativ til en uvildig landsdækkende undersøgelse af samtlige bosteder og lignende på tværs af sygdomme og diagnoser.

Kravet kommer efter afsløringerne i Berlingske Tidende af forholdene på bostedet Tokanten, hvor personalet i årevis benyttede sig af ulovlig magtanvendelse - uden at indberette det til kommunen.

Foreningen, der er en landsforening for pårørende til psykiske syge, frygter, at der foregår lignende lovovertrædelser på andre institutioner i landet.

- Jeg er bekymret for, at det kun er toppen af isbjerget, vi har været vidne til i det seneste års tid. Vi ved, at der er mange velfungerende bosteder, men samtidig virker det desværre også som om, at der er bosteder og lignende, hvor der foregår helt uacceptable ting, siger foreningens formand, Ebbe Henningsen, i en pressemeddelelse.

- Derfor ønsker BEDRE PSYKIATRI en uvildig landsdækkende undersøgelse af samtlige typer af bosteder og lignende, så vi engang for alle kan få rettet op på de graverende fejl og den manglende omsorg, som tilsyneladende også eksisterer i dagens Danmark.