På trods af rekordsmitte har vi ikke set noget endnu: SSI forventer 45.000 smittede i januar og mellem 500-800 indlæggelser dagligt

I midten af januar kommer vi til at se højdepunktet i epidemien i Danmark, vurderer SSI, som spår mellem 500 og 800 daglige indlæggelser.

Smitten er høj, men højdepunktet kommer til at ses i midten af januar, vurderer faglig direktør i SSI Tyra Grove Krause. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau/Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Coronasmitten har overgået sig selv gang på gang i løbet af december, men vi har ikke set den toppe endnu.

Sådan lyder det fra faglig direktør i Statens Serum Institut (SSI) Tyra Grove Krause i TV 2.

»Januar bliver den hårdeste måned i hele pandemien. Jeg kan med sikkerhed sige, at vi forventer et større antal indlæggelser og smittede i januar,« siger hun.

Fra mandag til tirsdag er flere end 13.000 personer registreret positive med covid-19, mens 121 fra mandag til tirsdag er indlagt med covid-19.

Fremskriver man de mest opdaterede beregninger fra SSI, er forventningen et sted mellem hele 500 og 800 nyindlæggelser hver dag og op mod 45.000 dagligt smittede, siger Tyra Grove Krause.

Det vil være mellem en fem- og ottedobling af antallet af indlæggelser og mere end en tredobling af antallet af dagligt smittede, såfremt SSI får ret i sine forudsigelser.

Klokken 13 onsdag afholder sundhedsminister Magnus Heunicke (S) side om side med myndighederne pressemøde, hvor der vil være en briefing om smitten i Danmark.

Der er ikke forlydender om nye restriktioner i dag tre dage efter, at nye restriktioner trådte i kraft, hvilket blandt andet betød lukning af museer, zoologiske haver og biografer.

Til TV 2 fortæller Grove Krause, at SSI regner med, at pandemien kulminerer i midten af januar.

I fremskrivningerne er der imidlertid ikke taget højde for restriktionerne, der trådte i kraft søndag, oplyser Tyra Grove Krause til TV 2.