På tre dage har Rema 1000 solgt en million mundbind. Lørdag begyndte apotekerne også at få gang i salget

At vi fra torsdag skal benytte mundbind flere steder i det offentlige rum har i høj grad sat gang i salget af disse. Salget steg således voldsomt dagen efter statsministerens pressemøde.

Der er godt gang i salget af mundbind i Danmark, efter at der fredag blev varslet nye restriktioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der er igen kommet gang i salget af mundbind, efter at regeringen og sundhedsmyndighederne i fredags præsenterede nye retningslinjer. Nu skal danskerne anvende mundbind i langt højere grad end tidligere. De skærpede krav om brug af mundbind i det offentlige rum træder i kraft torsdag 29. oktober.

I supermarkedskæden Rema 1000 har man i løbet af de seneste tre dage solgt over en million mundbind. Det oplyser Jonas Schrøder, kommunikationschef i Rema 1000.

»Ser vi på de seneste tre dage har der været en tidobling i det daglige salg af mundbind i forhold til, hvad vi har set dagligt over de foregående ti uger,« siger han.

Ifølge Jonas Schrøder begyndte danskerne allerede at købe mundbind lørdag, dagen efter statsministerens pressemøde.

»Nu skal vi jo tage mundbind i brug flere steder, og det er fantastisk at se, at danskerne tager de nye tiltag til sig og gør sig klar i god tid,« siger han.

Løbende levering

Trods det høje salg af mundbind er der ifølge Jonas Schrøder ikke grund til at frygte, at der ikke er mundbind til alle.

»Der kommer løbende nye mundbind ind. Det hører vi også fra andre, så der er rigeligt med mundbind til alle,« siger kommunikationschefen.

Også på København Vaisenhus Apotek tog salget af mundbind fart lørdag. Apoteket oplyser, at salget steg lørdag, efter at det i en periode havde været aftagende.

Apoteket har ikke tal på antallet af solgte mundbind, men oplyser, at der løbende kommer nye leverancer.