På en skole i Gentofte er 53 elever og 12 ansatte blevet smittet: »Jeg synes, at det er høje tal«

I løbet af en uges tid har myndighederne påbudt seks skoler at lukke ned på grund af høje smittetal. To af skolerne ligger i Gentofte, hvor borgmester Michael Fenger (K) ærgrer sig.

I Gentofte har to skoler lukket ned på grund af høje smittetal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

18 elever og en lærer fra Dyssegårdsskolen i Gentofte er konstateret smittet med coronavirus.

På Tjørnegårdsskolen er situationen værre. Her er konstateret coronasmitte hos 12 medarbejdere og 53 elever, viser tal for mandag.

Det oplyser Gentoftes borgmester, Michael Fenger (K), der kalder tallene »høje«.

»Jeg synes, at det er høje tal. Og de er så høje, at vi er blevet bedt om at lukke skolerne. På Dyssegårdsskolen er tallet lavere, men problemet er, at smitten er spredt over flere klasser. Ellers kunne vi nøjes med at lukke en enkelt klasse,« siger Michael Fenger, der understreger, at man følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Ifølge tal fra Statens Serum Institut har 864 skoler på landsplan »igangværende, mulige udbrud«, hvilket betyder, at mindst én elev er konstateret smittet inden for 14 dage. Det kan dog ikke altid udelukkes, at eleverne kan være smittet andre steder end på skolerne.

Styrelsen for Patientsikkerhed har i løbet af de syv forgangne dage påbudt seks skoler at lukke ned, viser styrelsens oversigt fra 22. november.

Fem ud af de seks nedlukningsramte skoler ligger i hovedstadsområdet.

Ud over Gentofte har Gladsaxe og Københavns Kommuner hver især fået lukket en skole ned for elever op til og med sjette klasse. Også Frederiksberg Kommune er blevet bedt om at lukke en skole.

Den eneste nedlukningsramte skole, som ikke ligger i københavnsområdet, er Giersings Realskole i Odense, der blev lukket 15. november, men er åbnet igen.

Ærgerligt

Nedlukningen betyder, at elever og lærere – igen – må tage til takke med digital undervisning.

»Det er ærgerligt, at vi skal lukke ned, men det er desværre nødvendigt for at inddæmme det. Men vi har prøvet det før, så på den måde foregår det i god ro og orden,« siger Michael Fenger.

Michael Fenger (K), borgmester i Gentofte. Fold sammen
Læs mere

Skolerne skal som udgangspunkt holde lukket i en uge.

Det »høje smitteniveau«, som Michael Fenger kalder det, findes ikke kun i skolerne i Gentofte, men også i daginstitutioner og generelt i kommunen.

»Men det er klart, at smitten i høj grad er de steder, hvor der er mange børn under 12 år, som jo ikke bliver vaccineret,« siger Michael Fenger.

De seneste syv dage har man i Gentofte konstateret 860 coronasmittede pr. 100.000 indbyggere. Dermed ligger kommunen på en sjetteplads over coronaramte kommuner.

Gentofte har de seneste syv dage konstateret flere coronasmittede end i Ishøj, der tidligere har haft mest smitte blandt landets kommuner.

For tiden er det de tre kommuner Fanø, Herlev og Tårnby, der har de højeste incidenstal i landet, viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Tal for tidsdag viser desuden, at 444 personer er registreret som covid-19-indlagt på landets sygehuse.