P3-chef om racismekritik - krænkede skal lytte programmet igennem igen

Adam Duvå Hall. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares (arkiv).
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

P3s redaktør for satire og udvikling, Adam Duvå Hall, mener, at det fremgår tydeligt, at programmet LOL DK på P3 ikke sigter efter etniske minoriteter, selvom der fortælles grovkornede jokes rettet mod blandt andre sorte.

Det skriver han i en skriftlig kommentar til BT.

Kritikken af P3s program LOL DK er dukker op, efter at programmet har lanceret et koncept, hvor studieværterne forsøger at finde 'Danmarks Sjoveste Vittighed'. Herunder bliver der erklæret såkaldt frit lejde til også at komme med vittigheder i den grovere ende. For eksempel denne:

»Hvad er ligheden mellem en neger og en motorsav? De arbejder begge to bedst med en kæde på,« sagde en lytter, der ringede ind under 'frit lejde'

Men det er der altså ingen problemer i, mener Adam Duva Hall.

'Hele pointen i Frit Lejde er jo at hænge de grove jokes til tørre. I et program, der skal hele vejen rundt om humor i Danmark, skal der naturligvis graves lidt i den grimme del, som vi allesammen ved eksisterer. Det fremgår meget tydeligt, at grebet er satirisk og sigter efter genren og IKKE minoriteter. Værterne håndterer det efter min mening glimrende, og får helt tydeligt sat præmissen op. At de grove jokes er uskønne og ofte ikke tåler et større publikum. Derfor lykkes programmet. Jeg opfordrer derfor de krænkede til at lytte programmet igennem igen og holde øje med, hvem vi i virkeligheden tager pis på,' skriver Adam Duvå Hall i en sms til BT.

Han har ikke ønsket at deltage i et telefoninterview.

Men jurist og blogger Mary Consoleta Namagambe, der selv stammer fra Uganda, blev vred over konceptet.

»Jeg er fuldstændig mundlam og virkelig vred. Det her program består af hvide mænd, der nedgør minoriteter,« siger hun og fortsætter:

»De begynder med at sige, at deres chef og advokater har sagt god for idéen. Så de ved altså godt, at det de skal til at gå i gang med overhovedet ikke er i orden – men de gør det alligevel, for de har jo fået lov,« forklarer hun til BT.