Oversvømmede huse kan blive grønne områder

Århusianske villaveje i lavtliggende dele af byen kan ende som kommunalt ejede naturområder, der fra tid til anden bliver oversvømmet af vand.

I forbindelse med den seneste tids kraftige nedbør er Århus Kommunes Natur og Miljøforvaltning begyndt at tænke i utraditionelle alternativer til dyre tekniske løsninger, som skal skaffe vandet væk, skriver Århus Stiftstidende tirsdag.

- Hvis et parcelhusområde bliver oversvømmet fra tid efter anden, så kunne man jo overveje, om det i det hele taget skal være et parcelhusområde på langt sigt, siger forvaltningschef Claus Nickelsen fra Natur og Miljø.

- Vi kan selvfølgelig gå ud og lave store afløbsanlæg alle steder, men et alternativ kunne være, at kommunen køber de mest udsatte huse op, river dem ned og lader grundene ligge som grønne og nogle gange blå områder.

Claus Nickelsen siger, at det er de seneste måneders kraftige nedbør, der har fået Århus Kommune til at overveje en ny strategi for, hvordan man tackler de store mængder vand. Han erkender, at det med de høje århusianske huspriser, kan blive en bekostelig affære at gå på opkøb efter huse, der i risiko for at blive oversvømmet.

- For os handler det om at få mest muligt for pengene. Alternativet er at investere ganske mange penge i afløbsanlæg.

Claus Nickelsen ønsker ikke at sætte direkte adresse på de huse, som med tiden kan komme på kommunens indkøbsseddel, men nævner de ånære arealer.

Kilde: Århus Stiftstidende