Overmandede politiet og stjal deres våben: Tysk mand jages på tredje dag

En bevæbnet 31-årig mand i kampuniform jages for tredje dag i træk af det tyske politi i en skov i Oppenau. Søndag overmandede han fire politibetjente og tog deres våben med sig.

Den 31-årige mand, som tysk politi på tredje dag er på jagt efter, er tidligere kendt af politiet – blandt andet for ulovlig våben besiddelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sven Kohls/SDMG/Ritzau Scanpix

I Tyskland er over 100 politibetjente lige nu i færd med en storstilet menneskejagt.

For tredje dag i træk jager de den 31-årig mand Yves Rausch i skovene i Oppenau i det sydvestlige Tyskland.

Jagten begyndte søndag, da tysk politi om morgenen fik en anmeldelse om en mand, der opførte sig mistænkeligt. Fire politibetjente blev sendt til Schwarzwald-skoven tæt ved grænsen til Frankrig, hvor de fandt den 31-årige mand, der var bevæbnet og iført kampuniform.

Manden samarbejdede først, men så gik noget galt.

Yves Rausch trak pludselig en pistol, rettede den mod betjentene og beordrede dem til at lægge deres våben fra sig.

I den 31-åriges tidligere lejlighed fandt udlejeren våben, ammunition og en skydebane på loftet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Friedemann Vogel/EPA/Ritzau Scanpix.

Ifølge en talsmand for tysk politi, havde politiet intet andet valg end at lægge deres våben, som manden formodes at have taget med sig, inden han forsvandt fra stedet.

Politiet har siden søndag finkæmmet skoven ved den tysk-franske grænse med politihunde, specialstyrker med maskinpistoler og tre helikoptere, der er udstyret med termiske kameraer. Det skriver den tyske avis Bild.

Sagen får lige nu massiv opmærksomhed i tyske medier, hvor den 31-årige mand kaldes »Skov-Rambo«.

Psykisk ustabil

Foruden politiets tjenestevåben er den 31-årige mand bevæbnet med bue og pil. Han har ifølge Bild tidligere siddet i fængsel for at have skudt sin kæreste med netop det våben.

Han er altså kendt af politiet – blandt andet for ulovlig våbenbesiddelse – der beskriver ham som en psykisk ustabil mand.

Den 31-årige mand er omkring 170 centimeter høj og slank, skaldet og bærer briller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Police Offenburg/Handout/Ritzau Scanpix.

Ifølge Bild blev Yves Rausch hjemløs for et år siden, da han blev smidt ud af sin lejlighed, hvor han ikke havde betalt husleje i flere år.

I lejligheden fandt udlejeren efterfølgende flere våben og ammunition samt fire tønder med væske, der kan have været brugt til at fremstille bomber. På loftet var der desuden opstillet en skydebane. Det skriver Baden Online.

Flere lokale beskriver manden som et »ikke normalt menneske«, ligesom en tidligere nabo udtaler til Bild, at han »ikke var en nem person at være omkring«.

Ifølge det tyske medie arbejdede den 31-årige mand på et tidsunkt i et sikkerhedsfirma, hvor han altid bar mørkt tøj.

Yves Rausch er omkring 170 centimeter høj og slank, skaldet og bærer briller.

Politiets pistoler, som den 31-årige mand søndag fik tilegnet sig, er semiautomatiske og var ladet med i alt 64 skud.

Politiet i Oppenau opfordrer derfor beboere i området til at undgå at komme i nærheden af manden og holde sig indendørs, ligesom de advarer mod at samle blaffere op. Mandag holdt skoler, biografer og plejehjem lukket som følge af aktionen.