Overfald på par sender fire mænd bag tremmer

Fire mænd, som politiet mener står bag et groft overfald på et kærestepar julenat i København, er onsdag blevet varetægtsfængslet i 12 dage.

Fire mænd er onsdag ved et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i 12 dage i sagen, hvor et kærestepar blev overfaldet julenat på Vesterbro i København. Det oplyser politikommissær Jesper Cederholm til Berlingske Nyhedsbureau.

En femte mand, der sammen med de fire andre blev anholdt tidligt onsdag morgen, blev løsladt inden grundlovsforhøret.

De anholdte er mellem 16 og 19 år, og flere af dem er kendt af politiet i forvejen.

Overfaldet skete natten til 25. december, hvor det unge kærestepar var på vej hjem fra juleaften. Kort efter midnat blev parret sat af en taxa på Enghave Plads - få hundrede meter fra deres hjem.

Parret ville gå resten af vejen, men kom ikke særlig langt, før en mand henvendte sig. Ifølge Københavns Politi opstod der diskussion mellem parterne.

Yderligere fire personer kom løbende til stedet fra en nærliggende cykelkælder, og diskussionen udviklede sig. De fem personer slog og sparkede derefter parret og brugte blandt andet en kædelås, man normalt bruger til cykler, som slagvåben. Efter overfaldet løb de fem gerningsmænd fra stedet.

Det er en kombination af efterforskning og henvendelser fra borgerne, som har ført politiet i retning af de anholdte.

»Vi er utrolig glade for alle de henvendelser, vi har modtaget fra borgerne. Henvendelserne har bidraget til, at sagen er blevet belyst i en sådan grad, at vi har kunnet foretage anholdelser af de mistænkte personer,« siger politikommissær Jesper Cederholm.