Overfald og hærværk mod omstridt stilladsarbejde på Nørrebro

Et stilladsarbejde i Lundtoftegade på Nørrebro har været ramt af hærværk og et større slagsmål. Arbejdet er omdrejningspunkt i en faglig konflikt, og politiet måtte fredag trække stavene ved en faglig demonstration.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste dage har budt på en stribe optøjer ved et stilladsarbejde i Lundtoftegade på det ydre Nørrebro.

Fredag blev det store stillads i gaden ødelagt og væltet. Politiet har over for Ekstra Bladet bekræftet, at der er tale om hærværk, og at en gruppe på cirka ti personer blev set flygte fra stedet.

Stilladsarbejdet på hjørnet af Lundtoftegade og Tikøbgade har været omdrejningspunktet for en faglig konflikt i området, men politiet kan endnu ikke fortælle, om hærværket har forbindelse til konflikten, siger Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Konflikten drejer sig ifølge Stilladsarbejdernes Landsklub om et ulovligt opsat stillads. Samme dag rykkede politiet ud til en faglig aktion med cirka 200 deltagere på pladsen. Her trak politiet stavene over for en række demonstranter, bekræfter Københavns Politi over for onlinemediet A4 Nu.

»Det er livsfarligt at arbejde på det stillads«

I en video, som avisen Arbejderen har offentliggjort, kan man se politiet hæve stavene over for en gruppe oprørte demonstranter, hvoraf de fleste er klædt i arbejdstøj.

»Jeg tror, de er gået på gaden, fordi de er frustrerede over, at der ikke sker noget. Der er meget, der tyder på, at dem, der har sat stilladset op, slet ikke er uddannet til det. Det er livsfarligt at arbejde på det stillads. Folk er sure over, at selv om det er anmeldt, så sker der ikke noget,« siger Thomas Strømsholt, formand for Stilladsarbejdernes Landsklub til A4 Nu.

Søndag eskalerede situationen yderligere, da en gruppe mænd trængte ind på pladsen og overfaldt en anden gruppe. Også den episode kan være koblet til den faglige konflikt, siger vagthavende hos Københavns Politi til Ekstra Bladet. Politiet har dog ikke bekræftet, at de to hændelser er relateret.

Arbejdspladsen er anmeldt til Arbejdstilsynet, og samtidig kører fagforbundet 3F også en sag mod arbejdspladsen, som ifølge forbundet handler om underbetaling.

Der er mandag morgen indkaldt til fællesmøde på hjørnet af Lundtoftegade og Tikøbgade.