Overenskomstforhandlinger skudt i gang

Fredag blev forhandlingerne om de mere end 100 overenskomster på det private område for alvor skudt i gang.

Forhandlingerne om mere end 100 overenskomster for de godt 520.000 ansatte inden for LO- og DA området blev fredag formiddag skudt i gang. Vanen tro er det CO-industri, der består af ni fagforbund, og DI, der tager hul på ugers forhandlinger om løn og arbejdsvilkår for 240.000 medarbejdere på de godt 6100 industrivirksomheder.

- Der har været tekniske forhandlinger i gang et stykke tid, men i dag er den formelle start. Det begynder som altid i fred og fordragelighed, selv om der kan blive drama senere hen, siger Jesper Due, professor og arbejdsmarkedsforsker ved Københavns Universitet.

CO-industri og DI topforhandlere skal blive enige om Industriens overenskomst for faglærte og ikke-faglærte samt funktionæroverenskomsten.

Det er Thorkild E. Jensen, formand for CO-industri og Dansk Metal, og Børge Frederiksen, næstformand for CO-industri og gruppeformand i 3F der sammen med Hans Skov Christensen, administrerende direktør i DI, og Kim Graugaard, direktør i DI, skal bruge de næste par uger på at forsøge at blive enige om overenskomsten for de næste tre år.

/ritzau/