Overenskomst sikrer handikaphjælpere uddannelse

Som en del af en netop indgået overenskomst mellem FOA og den største private arbejdsgiver for handikaphjælpere, Bruger-Hjælper Formidlingen, får handikaphjælpere mulighed for at tage kurser, som er meritgivende i forhold til at søge videre i uddannelsessystemet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fagforeningen FOA og den største private arbejdsgiver for handikaphjælpere Bruger-Hjælper Formidlingen har netop indgået en overenskomst for handikaphjælpere, som blandt andet rummer en aftale om uddannelse, skriver Politiken.

Ambitionen er, at der skal oprettes kurser, som kan være meritgivende i forhold til at søge videre i uddannelsessystemet, skriver avisen.

I dag har Bruger-Hjælper Formidlingen allerede kurser i for eksempel førstehjælp og håndtering af respiratorpatienter, forklarer Elin Steppat Hausle, som er hr-chef i Bruger-Hjælper Formidlingen.

»Ambitionen er, at kurserne kan systematiseres til et sammenhængende forløb, så man i løbet af et år eller to kommer igennem alle moduler, og at det så kan være adgangsgivende til videre uddannelse,« siger hun til Politiken.

Hos FOA glæder man sig over, at man nu har fået tegnet en overenskomst på et stort privat område, siger næstformand for social- og sundhedssektoren, Torben Klitmøller Hollmann.

Bruger Hjælper Formidlingen har 3.800 medarbejdere. De arbejder ofte alene og døgndækker eksempelvis en bruger med sklerose eller anden funktionsnedsættelse.