Overborgmesteren er vred: Flere hundrede rengøringsmedarbejdere er blevet underbetalt for coronarengøring

Mange rengøringsmedarbejdere hos selskaber med kontrakter i det kommunale bliver underbetalt. Det er for dårligt og noget svineri, lyder det fra Københavns overborgmester.

Lars Weiss, fungerende overborgmester i Københavns Kommune, er vred. Flere hundrede rengøringsmedarbejdere er blevet underbetalt af firmaer, der gør rent på institutioner, hvor der under coronakrisen stilles højere krav til rengøringen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Ekstra rengøringsmedarbejdere, der er hyret ind for at gøre rent på offentlige institutioner under coronasituationen, er blevet underbetalt. Det gør fungerende den overborgmester i København, Lars Weiss (S), vred, skriver Politiken.

Det drejer sig om hundredvis af rengøringsmedarbejdere, der er blevet underbetalt og snydt af deres arbejdsgivere, hvilket står klart, efter at Københavns Kommunes særlige indsatsteam mod social dumping gennemførte en forstærket kontrolindsats på rengøringsområdet i 2020.

Rengøringsmedarbejderne gør under coronakrisen rent på grund af højere krav til hygiejnen på kommunale folkeskoler, vuggestuer, plejehjem og bosteder.

Et af rengøringsfirmaerne, der blev kontrolleret, kunne hverken fremvise timesedler eller nogen anden form for løndokumentation for de ansatte, skriver Politiken.

Det kostede selskabet en bod på historisk høje 325.000 kroner.

Lars Weiss kalder det »noget svineri« og siger til Politiken:

»Der er simpelthen for mange brodne kar derude, og det er jo desværre ikke kun i rengøringsbranchen, at vi ser den dårlige moral. Vi kan ikke leve med leverandører, der kynisk underbetaler deres ansatte.«

Samlet set har København krævet efterbetaling af løn for mere end 1,7 millioner kroner i sager, der er påbegyndt i 2020. I 2019 nåede de samlede lønkrav op på 1,5 millioner kroner.

Sidste år blev rengøringsfirmaerne pålagt at betale næsten 371.000 kroner i ubetalt løn til i alt 232 ansatte.