OVERBLIK: Sådan markeres årsdagen for skudattentatet

Årsdagen for angrebet i København markeres blandt andet med en kæde af lys fra Krudttønden til synagogen.

Terror-årsdag markeres. Der bliver lagt blomster ved synagogen i Krystalgade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Søndag er det et år siden, at angrebet på kulturhuset Krudttønden på Østerbro og synagogen i indre København fandt sted. Det vil blive markeret flere steder i København.

Blandt andet har Foreningen Finn Nørgaard sammen med Det Jødiske Samfund inviteret til demonstrationen, som skal mindes Finn Nørgaard, der blev dræbt ved Krudttønden, og Dan Uzan, der blev dræbt ved synagogen i Krystalgade i det indre København.

* Klokken 11.15 lægger Københavns overborgmester Frank Jensen (S) sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) blomster ved mindepladen for Finn Nørgaard ved Krudttønden.

* Klokken 11.45 lægger Frank Jensen og statsministeren blomster ved mindepladen for Dan Uzan ved synagogen.

* Klokken 13.00 vil Finn Nørgaard Foreningen stå for uddelingen af Finn Nørgaard Prisen i Landstingssalen på Christiansborg, hvor blandt andet Lars Løkke Rasmussen og Frankrigs ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, deltager.

* I forbindelse med demonstrationen arrangeret af Finn Nørgaard Foreningen og Det Jødiske Samfund vil der blive tændt en kæde af levende lys fra Krudttønden på Serridslevvej 2 til Synagogen i Krystalgade.

Klokken 17 tændes de 1800 lys, som er sat langs den 3,6 kilometer lange rute, og demonstrationen slutter klokken 18.45 ved synagogen.

Lysene kan tændes af alle, der har lyst til at deltage, ligesom alle også har lov til at medbringe deres eget lys.

/ritzau/