Overblik: Her er fem andre serievoldtægtssager

Den 25-årige formodede gerningsmand bag fem voldtægter og voldtægtsforsøg i København er ikke den første, der i de senere år har været i politiets søgelys for flere voldtægter. Her er fem andre sager.

Marcel Lychau Hansen (skjult under jakken) – bedre kendt som Amagermanden – er hovedperson i en af nyere tids mest spektakulære kriminalsager. Han begik to drab og syv voldtægter i perioden 1987-2010. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Amagermanden«

Københavns Byret kendte i december 2011 den såkaldte »Amagermanden« skyldig i to drab og seks voldtægter. Han stod i alt tiltalt for syv forhold om drab, voldtægter, røveri og forsøg på brandstiftelse af særlig grov karakter begået over to årtier. Opklaringen tog fart, da politiet i november 2010 stod frem og fortalte, at en serieforbryder var på fri fod i København. Få dage senere blev den 45-årige fodboldtræner og familiefar anholdt. Politiet var kommet på sporet af Amagermanden, fordi hans dna matchede med det, der var fundet på liget af en 40-årig skolelærer i 1990 og på et kondom, der havde været brugt i en voldtægt af en 17-årig pige i september 2010.

Voldtog ældre kvinder

En gerningsmand overfaldt og voldtog tre ældre kvinder, der boede alene på landejendomme, ved Holsted i Sydjylland. I 1998 betragtede politiet sagen som opklaret, da en DNA-test med stor sandsynlighed udpegede en 41-årig mand som gerningsmand. I mandens værksted fandt politiet også en liste med navne på 17 ældre kvinder. To dage efter politiet tog en blodprøve af den 41-årig skød og dræbte han sin familie og derefter sig selv.

Udgav sig for rig direktør

En 28-årige tidligere håndboldtræner blev i 2005 idømt syv års fængsel for at have voldtaget syv unge kvinder i alt otte gange samt for omfattende bedrageri. Kvinderne kom han i kontakt med på datingsider på internettet, og han udgav sig for at være en ung og velhavende direktør, som ikke havde tid til en kæreste. Med et profilbillede af en attraktiv forretningsmand fik han med løfter om god betaling for sexydelser lokket pigerne til sin lejlighed - først i Århus og siden i Virum nord for København.

»Tunnelmanden«

En 42-årig mand blev i 2014 idømt otte års fængselsstraf og udvisning ved Østre Landsret i den såkaldte tunnelmand-sagen, hvor kvinder er blevet udsat for voldtægt, voldtægtsforsøg og røverier i et stisystem i København-bydelen Tingbjerg. Manden blev i medierne døbt »Tunnelmanden«, fordi han har huseret på et stisystem med gang- og cykeltunneler. Her væltede han kvinder af deres cykler, når de kørte alene i området. Særligt dna-spor fra sæd og spyt fik beviserne til at veje tungt mod manden. Sporene blev efterladt, da han kyssede flere af kvinderne under overgrebene.

Tvang prostituerede

En 30-årig mand blev i 2012 dømt for fire voldtægter og et forsøg mod prostituerede fra Østeuropa, der arbejdede på danske bordeller i Udkantsdanmark. Med en attrappistol tvang han kvinderne til seksuelle ydelser, og han blev i sidste ende fældet af en DNA-prøve. Forinden var han straffet for tre voldtægtsforsøg i Vejle, og det var Retslægerådets indstilling, at manden skulle idømmes forvaring på ubestemt tid. En dom som Vestre Landsret bakkede op om, da man anså det som sandsynligt, at manden på fri fod ville begå den samme forbrydelse.