OVERBLIK: Dokumenterne der belaster verdenstoppen

Panama Papers rækker langt ud over Danmark. Navne som Putin, Xi Jinping og Cameron figurerer i dokumenterne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Skat har fået lov til at købe oplysninger om danskere, der er nævnt i de såkaldte Panama Papers, fra en anonym kilde.

Skandalen har ramt nogle af verdens mest kendte personer. Her kan du få overblikket over nogle af navnene:

* Islands nu tidligere statsminister Sigmund Gunnlaugsson skal siden 2007 have rådet over et offshoreselskab uden at fortælle det islandske parlament om det. Gunnlaugsson måtte træde tilbage.

* Folk tæt på det højrenationalistiske franske parti Front National og dets leder, Marine Le Pen, har drevet et "sofistikeret system af skuffeselskaber" med det formål at gemme penge i skattely, har avisen Le Monde skrevet.

* Ruslands præsident, Vladimir Putin, er også belastet af, at hans allernærmeste har scoret 13 milliarder kroner gennem skuffeselskaber i Panama. Blandt dem er hans nærmeste ven, cellisten Sergej Roldugin.

* Den spanske kongefamilie har haft forskellige roller i en virksomhed i Panama siden 1970'erne. Prinsesse Pilar de Borbón var direktør i virksomheden i 20 år.

* Tidligere premierminister i Storbritannien David Cameron blev også presset, efter at papirerne har vist, at hans far, Ian, er blandt de titusinder, som er nævnt i de lækkede dokumenter.

* Familiemedlemmer til Kinas præsident, Xi Jinping, og en række højtstående kommunistiske partifolk har etableret sig i skattely. Kinesiske medier er tavse om sagen, og al diskussion om emnet er bortcensureret på de sociale medier.

* Fodboldspilleren Lionel Messi, skuespilleren Jackie Chan og filminstruktøren Pedro Almodóvar er også nogle af de navne, der cirkulerer.

* De to tidligere landsholdsspillere i fodbold Marc Rieper og Brian Steen Nielsen er nogle af de danskere, der er nævnt i papirerne.

Kilder: Reuters, BBC, Morgunbladid, AFP, Guardian og DR

/ritzau/