OVERBLIK: Det ved vi om skyderiet i Field's

Flere er dræbt og såret efter skyderi i storcenteret Field's i København. Her er, hvad vi ved indtil videre.

Fields shopping center in Copenhagen, Denmark, Sunday July 3, 2022. Several have been shot in Fields shopping center in Copenhagen and one person has been arrested. The police will hold a press conference at 20.45.. (Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Olafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet har søndag aften afholdt pressemøde, efter at flere er ramt af skud i storcenteret Field's i Ørestad i København.

Her er et overblik over, hvad vi indtil videre ved om hændelsen:

* Søndag klokken 17.36 modtog Københavns Politi anmeldelser om skyderi i butikscenteret Field's på Amager. Der blev med det samme sendt patruljer til stedet, hvor flere personer var ramt af skud.

* Politiet har anholdt en etnisk dansk mand på 22 år for skyderiet. Han blev anholdt, kort efter at politiet ankom til Field's. Han blev anholdt uden for indkøbscenteret.

* Tre personer - to unge mennesker og en mand i 40'erne - er blevet dræbt under skyderiet. Til et pressemøde klokken 00.45 sagde politiet, at yderligere tre var i "kritisk tilstand".

* Politiet har bekræftet, at den mistænkte havde et gevær og ammunition. Det er dog muligt, at der kan være andre gerningsvåben.

* Der florerer video af den mistænkte på sociale medier. I en af videoerne poserer han med et jagtgevær med trækolbe for panden. Han retter også et håndvåben af ældre dato mod sin egen mund.

* Politiet kan ikke afvise, at der er flere gerningsmænd, men politiet har ikke for nuværende informationer, der indikerer det.

* Der har floreret rygter på sociale medier om, at skyderiet skulle være racistisk motiveret, og at den mistænkte skulle være medlem af partiet Stram Kurs. Det har politiet dog ikke set tegn på endnu, kom det frem på pressemødet klokken 00.45.

* En stor gruppe af mennesker, som søndag befandt sig i Field's stormede skrækslagne ud af centeret. Det viser fotos og videoer.

* Tungt bevæbnet politi har været og er fortsat søndag aften massivt til stede ved Field's.

* Politiet er søndag aften også massivt til stede i hele København og på Sjælland.

* Politiet kan ikke afvise, at der er tale om terror.