OVERBLIK: Den danske IS-sympatisørs forbrydelser

Her er, hvad en 24-årig dansk-tyrkisk IS-sympatisør er dømt for. Fredag blev han idømt syv års fængsel.

Retten i Glostrup - 2016062413
En 24-årig dansktyrker mand er idømt syv års fængsel for at lade sig hverve af Islamisk Stat i Syrien. Arkivfoto. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere

København. En 24-årig mand er fredag blevet idømt syv års fængsel for at lade sig hverve af Islamisk Stat.

Retten har fundet ham skyldig i følgende:

  • I juli 2013 rejste han til Syrien to gange, hvor han opholdt sig i lejr hos Islamisk Stat. Han modtog kamp- og våbentræning.
  • I marts 2015 lod han sig igen hverve af gruppen. Denne gang via en anden dansk mand, som angiveligt opholdt sig hos Islamisk Stat i Raqqa i Syrien. Den 24-årige kom dog aldrig derned, da han blev anholdt.
  • I forbindelse med 2015-hvervningen skulle den 24-årige betale 20.000 kroner til Islamisk Stat. Pengene havde han på sig ved anholdelsen. Det er ifølge rettens kendelse økonomisk støtte til en terrororganisation.
  • I februar 2015 lagde den 24-årige et videoklip op i en facebookgruppe med 17.000 medlemmer. Klippet var af Omar el-Husseins begravelse. El-Hussein stod bag angrebene på kulturhuset Krudttønden og synagogen i Krystalgade en uges tid forinden. I videoen var der tekst, som efter rettens opfattelse skal ses som billigelse af terror.
  • Manden er desuden kendt skyldig i at have stjålet en pc og en mobiltelefon.

/ritzau/