OVERBLIK: Antallet af skyderier i Danmark vokser

Skyderier på åben gade er ikke længere et usædvanligt fænomen i Danmark. Her er en oversigt over de seneste.

Læs mere
Fold sammen

København. Lyden af skud rungede sent torsdag aften og natten til fredag gennem luften på Frederiksberg og i københavnerforstaden Albertslund.

På Peter Bangs Vej døde en mand få timer, efter at han var blevet ramt af skud under en skudveksling mellem personer i to biler. Og i Albertslund skød ukendte gerningsmænd mod to mænd, der dog undgik at blive ramt.

Skyderierne er blot de seneste i en bølge af skudangreb, hvoraf nogle forbindes med konflikter i bandemiljøet. Her følger en oversigt:

17. juni: Fra en personbil på Roholmsvej i Albertslund affyres natten til fredag et ukendt antal skud mod to mænd. Skuddene stammer formentlig fra en pistol.

16. juni: En mand afgår ved døden, efter at han sent torsdag aften rammes af skud i hovedet og på siden af kroppen. Skudvekslingen foregår mellem den bil, manden selv sidder i, og personer i en anden bil. To mænd er anholdt i sagen, herunder en 16-årig dreng, der fredag fremstilles i grundlovsforhør. Politiet mener, at der er tale om et opgør mellem banderne Black Jackets og Gremium.

15. juni: En borger på Nørrebro alarmerer politiet, da borgeren hører skud blive affyret i krydset mellem Nørrebrogade og Heimdalsgade. Projektilerne rammer en mur ved en kiosk. Politiet har ingen anholdte i sagen.

8. juni: En maskeret mand affyrer tre skud ind i en kiosk på Godthåbsvej på Frederiksberg og stikker derefter af i en mørk bil. Ingen rammes af skuddene, men ekspedienten i kiosken og andre vidner står stærkt chokerede tilbage.

21. maj: I Slotsgade i Hillerød affyres adskillige skud. Politiet anholder fire personer, der dog siden løslades igen.

20. maj: To maskerede mænd på knallert skyder mod en mand på gaden. Et vidne fortæller til Frederiksborg Amts Avis, at den ene forud for skyderiet råber: "plaf ham, plaf ham".

15. maj: I en opgang på Sydvej i Helsingør rammes to mænd af skud. Den ene i brystet og begge ben, den anden i det ene ben. Politiet efterforsker sagen som et bandeopgør, da de to ofre ifølge politiet har tilknytning til bandemiljøet, angiveligt til grupperingen Black Jackets.

15. maj: En 34-årig mand, der i forvejen er kendt af politiet, rammes af flere skud, da han i Københavns Sydhavn er ved at lægge varer ind i sin bil. Mindst to maskerede mænd springer ud af en varevogn og affyrer skuddene. Bagefter flygter de i en bil med udenlandske nummerplader. Manden overlever angrebet.

Godt to uger forinden bliver en 27-årig mand såret af skud omtrent samme sted.

12. maj: For øjnene af 10 til 15 vidner rammes en 26-årig mand fra Hvalsø af skud fra en forbipasserende bil, da han om aftenen kommer gående på fortovet nær politistationen i Roskilde. Seks dage senere anholdes to mænd på 22 og 23 år, der har gemt sig i et sommerhus.

/ritzau/