Over 21 års fængsel for hårde stoffer

Torsdag er fire mænd blevet idømt lange fængselsstraffe i den såkaldte Lufthansa-sag. En blev frifundet.

Fire mænd er torsdag tilsammen blevet idømt 21,5 års fængsel ved Københavns Byret i en stor sag om hash, MDMA og kokain.

Kim Ejnar Christoffersen blev idømt ni års fængsel, Mantas Varzinkas seks års fængsel og udvisning for bestandigt, Heinrich Aage Nielsen fire års fængsel og Henrik Støckel 2,5 års fængsel.

Mændene var involveret i narkosalg i Danmark og smuglede hash, MDMA en form for ecstasy - og amfetamin til Norge.

En enkelt mand blev frifundet i sagen, men blev idømt en måneds betinget fængsel for blandt andet at være i besiddelse af hash til eget brug, en sabel og to macheter.

- Retten har vurderet beviserne i sagen mod ham anderledes, end vi har. Det må jeg så tage til efterretning, siger anklager Anna Pontoppidan, der ellers erklærer sig tilfreds med dommen.

- Lagt hen ad vejen har dommeren vurderet sagen, som vi har vurderet den, siger hun.

Dommen blev anket på stedet af to af de tiltalte, mens to udbad sig betænkningstid. De skal alle sidde varetægtsfængslet, indtil sagen skal for landsretten.

- Det er klart, at når man bliver idømt så lange straffe for så alvorlig kriminalitet, så kræver retsfølelsen, at man fortsat sidder fængslet, siger Anna Pontoppidan.

I forbindelse med sagen er over syv kilo hash, to kilo MDMA, et halvt gram kokain, 26 gram skunk, 600 såkaldte blå piller, 12 gram hashmix, to macheter, to CS-gassprays, en peberspray, en mobiltelefon, to knive og en sabel blevet konfiskeret.

/ritzau/