Over 150 læsere har kommenteret Berlingskes opslag om aflytning: Her er et udpluk

Foto: Iris Fold sammen
Læs mere

ANNA: Jeg talte i min iPhone med min mor om julegaver til børnene. Jeg sad samtidig med min computer åben. Da jeg lagde på efter samtalen og gik ind på Facebook, var der reklamer om det, vi lige havde talt om. Som jeg husker det, var det Nike-tøj junior, vi talte om. Jeg tænkte, om jeg havde googlet det, men det havde jeg ikke.

JONAS: Jeg gik en tur på Godthåbsvej i København med min kæreste, da vi pludselig kom forbi en antikvitetsbutik. I vinduet ser jeg en Globusbar. Jeg siger til min kæreste, at jeg altid godt har kunnet tænke mig sådan en, men aldrig haft råd. De er nemlig ret dyre, især når man er studerende. Da vi kommer hjem, begynder det at blive sært. Først går jeg på Facebook (af ren og skær vane), og dér popper med det samme en reklame op om, hvor man kan købe alle mulige forskellige slags Globusbar til forskellige priser. Det undrer mig, for jeg mener bestemt ikke, at jeg har søgt på det, da det altid har været fantasi og ikke virkeligt, at jeg kunne anskaffe mig sådan en smart sag.

JENS: Jeg synes, jeg har prøvet det mange gange. Men jeg synes især, det er venneforslag, der undrer mig. Eksempelvis sad vi og talte om Jens Albinus, og så foreslår Facebook, at jeg skal være ven med ham.

TRINE: Jeg har oplevet det flere gange og må ærligt indrømme, at jeg troede, jeg var ved at blive bims. Jeg ved godt, at det registreres, når man f.eks. søger noget på Google, men flere gange er det sket, uden at jeg har skrevet, søgt eller lignende nogle steder. Særligt sidste år, da jeg brød med min ekskæreste, var det voldsomt generende. Det vrimlede med »kærestesorger«, og »sådan klarer du et brud med din ekskæreste«-links, reklamer osv. Jeg havde kun talt om det med mine veninder. Intet skrevet eller søgt.

ANNA: For et par uger siden snakkede jeg med min storebror om hans ferie til Gran Canaria. Da jeg loggede på Facebook bagefter, så jeg en reklame for rejser til Gran Canaria. Det er ikke normalt den slags reklamer, der dukker op på min væg. Jeg følte mig en lille smule paranoid.

MIKAEL: Jeg talte med en kollega om at skifte bank, da jeg er utilfreds. Det er meget tidligt i processen, så jeg har ikke været på nettet fra nogen som helst platform for at undersøge nærmere. En kollega anbefaler så Spar Bank Nord i Køge, der er han selv og er tilfreds. Inden for den næste uge dukker der reklamer op fra lige præcis denne afdeling, ikke bare Spar Bank Nord, men fra Spar Bank Nord i Køge.