Otte personer skal for en dommer i stor narkosag

Oven på en større aktion onsdag bliver otte personer torsdag morgen fremstillet i grundlovsforhør i Aarhus.

Foto: Christian Lindgren

Otte personer bliver torsdag morgen fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Det sker efter en større, narkorelateret politiaktion onsdag.

Sagen er del af en endnu større efterforskning og aktion mod en stor, international narkoorganisation.

Det skriver Østjyllands Politi.

»Alle er sigtet for narkohandel i forbindelse med en større narkoaktion i går, hvor i alt 11 personer blev anholdt.«

»De personer, som ikke fremstilles, er fortsat sigtet i sagen. Da Anklagemyndigheden anmoder om lukkede i døre i dagens grundlovsforhør, ønsker politiet ikke at oplyse yderligere,« skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Onsdag fortalte Østjyllands Politi, at der var gennemført en større aktion mod omfattende handel med hash. Aktionen var rettet mod bandemiljøet i Aarhus.

»I forbindelse med indsatsen beslaglagde politiet to millioner danske kroner i kontanter og 15.000 euro samt en enkelt personbil.«

»Der blev desuden fundet 14 kilo hash. Under efterforskningen af narkoorganisationen har SEV (Særlig Efterforskning Vest. red.) samarbejdet med politiet i henholdsvis Holland, Sverige og Guardia Civil i Spanien,« skrev politiet onsdag.

Anholdelserne onsdag er en fortsættelse af en længerevarende efterforskning og del af et større sagskompleks.

»Med dagens aktion har vi taget endnu et skridt mod at optrevle en stor international narkoorganisation, som har indført store mængder narkotika til Danmark.«

»Vi fortsætter vores indsats, og jeg kan ikke afvise, at der kommer yderligere anholdelser i sagen,« skrev Politiinspektør Brian Olsen onsdag.

29 personer er samlet anholdt i sagen.

/ritzau/