Otte millioner kroner for danske gidsler

Somaliske gidseltagere forlanger halvanden million dollars i løsesum for fem danske søfolk, der i syv uger har siddet kidnappet i et lovløst område.

Fem danske søfolk sidder stadig kidnappet i Somalia. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Fem danske søfolk, der for over syv uger siden blev kidnappet på coasteren »Danica White« ud for Somalias kyst, kan i princippet blive løsladt.

Kidnapperne, somaliske pirater, kræver i alt 1,5 million dollars - cirka otte millioner danske kroner - i løsesum for de fem søfolk og fragtskibet, skriver B.T.

Rederiet Folmer og Co. har på opfordring fra Udenrigsministeriet hidtil hemmeligholdt størrelsen på den løsesum, som gidseltagerne kræver.

Rederiet, der har hyret professionelle forhandler til at kommunikere med de somaliske pirater, har ikke selv råd til at imødekomme gidseltagernes krav, og Folmer og Co. afviser, at staten skal gå ind og betale.

- Det er ikke Udenrigsministeriet, men rederiets problem. Forestil dig, at Udenrigsministeriet løser problemet. Hvad er så det næste krav. Så er det 100 mio. eller 200 mio. Derfor er det ikke staten, der skal betale, siger rederiets meddirektør, Uffe M. Jensen til B.T.