Otte-årige viste tissemænd og blev bortvist fra skolen

To otte-årige drenge blev bortvist fra deres skole, fordi de i en leg havde vist deres tissemænd til en jævnaldrende pige på skolen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad der skulle have været en leg for to otte-årige drenge er endt i en uges bortvisning fra deres skole i Horsens Kommune.

Drengene blev mandag 3. november udelukket fra undervisning, efter de havde vist deres tissemænd til en pige på skolen, skriver TV2.dk.

Bortvisningen skyldes, at drengene har »opført sig blufærdighedskrænkende«, skriver skoleinspektøren i et brev til drengenes forældre. Men faren til den ene af de to drenge mener bestemt, at bortvisningen er uberettiget:

»Jeg synes, at det er helt ude af proportioner i forhold til, hvad de har gjort,« siger han til TV2.dk.

De er børn og skal have lov til udvikle deres seksualitet, da det er en almindelig del af både børnehave og skole, påpeger faren og forklarer, at hans søn har været meget påvirket af sagen.

Han fortæller således, at sønnen havde grædt meget og havde troet, at han havde gjort noget ulovligt, efter han havde været til samtale med skoleinspektøren.

Skoleinspektøren valgte ikke kun at skrive et brev til drengenes forældre, men har også snakket med hele klassen om episoden og delt en meddelelse på skolens Forældreintra.

Drengenes forældre valgte derefter at tage til genmæle og skrev en besked på Forældreintra, hvor de forklarede sagens omstændigheder. De har ligeledes klaget over inspektørens bortvisning og den generelle håndtering af situationen.

Drengenes forældre oplyser, at de har været i kontakt med pigens forældre, som skulle være afklarede med sagen. Pigen er nu bekymret for, at drengene på grund af sagen ikke vil lege med hende igen, siger forældrene.

Tv2.dk har mandag været i kontakt med skoleinspektøren på skolen, der ligger i Horsens Kommune. Han oplyser, at han ikke må kommentere på den slags sager.