Oslofærgen tøffer i havn

Efter en dramatisk morgen med brand på vogndækket, er Pearl of Scandinavias 650 besætningsmedlemmer og passagerer på vej til København

Pearl of Scandinavia omgivet  af  redningsfartøjer  ud for Höganäs tidligere på dagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Hansson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

650 passagerer på færgen M/S Pearl of Scandinavia fik sig en slem overraskelse tidligt onsdag morgen omkring kl. 6, da de vågnede til meldingen om, at der var udbrudt brand på færgen.

Mens passagererne blev samlet på færgens restauranter, gik færgens eget beredskab af røgdykkere i gang med at lokalisere og slukke branden, der opstod på bildækket. Først lød der meldinger om, at branden opstod i færgens maskinrum, men de seneste meldinger fra Søværnets Operative Kommando tyder på, at branden blev antændt i en lastvognstrailer og herefter bredte sig til flere biler. 

Ingen personskade
Ingen personer kom til skade under branden. M/S Pearl of Scandinavia kan også selv sejle i land i København, sådan som det oprindeligt var planen. Kun nogle kabler er blevet beskadiget, men hvis skibets motor mod forventning sætter ud, vil lokale slæbebåde i Københavns Havn hjælpe den beskadigede færge i land.

På færgen lugter der af brændt gummi eller plastik, men panikken har på intet tidspunkt fået lov at brede sig blandt passagerne, hvor stemningen betegnes som ikke-dramatisk. 

- De får serveret morgenmad nu, og alt er roligt, fortæller informationschef Gert Jakobsen fra rederiet DFDS til Ritzau.

Det var oprindeligt planen, at færgen skulle være i land i København kl. 9.30. Nu forventer man, at færgen kommer til København senere på formiddagen.