Organisationer: Socialt udsatte krænkes hyppigere

Krænkelser af socialt udsatte er i de seneste år blevet hyppigere og grovere, oplyser flere organisationer.

En gruppe fodboldfans, der var samlet på Halmtorvet I København i forbindelse med søndagens kamp mellem FCK og Brøndby, har sat gang i en heftig debat om social udsatte. Privatfoto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et fotografi af en flaskesamlende kvinde i et københavnsk springvand omringet af fodboldfans har i de seneste dage pustet ild i debatten om latterliggørelse og chikane af udsatte borgere.

Og flere organisationer oplyser, at socialt udsatte i de seneste år er blevet udsat for hyppigere og grovere krænkelser. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Organisationerne beretter ifølge avisen om alt fra nedsættende og ydmygende tilråb til deciderede overfald og trusler.

»Vi må desværre konstatere, at anstændigheden og det værdige menneskesyn er i langsom opløsning, når det gælder vores behandling af samfundets svageste,« siger chef for Kirkens Korshær Helle Christiansen til Kristeligt Dagblad.

Korshærschefen fortæller blandt andet om et overfald, der fandt sted på et værested på Christianshavn i København, hvor overfaldsmænd trængte ind sprøjtede peberspray på varmestuens gæster.

Da de hjemløse løb væk, blev de ifølge Helle Christiansen jagtet og smidt i kanalen, som de måtte reddes op fra efterfølgende.

Også Landsforeningen af Væresteder, hjemløsebladet Hus Forbi og gadejurist Nanna Gotfredsen kan ifølge Kristeligt Dagblad fortælle om chikane mod udsatte borgere.