Orange fangedragter mod Guantanamo

Torsdag er det fem år siden, de første fanger ankom til Guantanamo-basen. I København protesterede Amnesty mod krænkelser af menneskerettighederne på basen.

"Hurra! Fem år uden retssag og dom." Sådan stod der på bannerne, da Amnesty International torsdag markerede femårsdagen for de første fangers ankomst til den amerikanske Guantanamo-base på Cuba. Målet med det lille optog var at gøre opmærksom på de krænkelser af menneskerettighederne, der foregår på basen.

Klædt i de karakteristiske orange fangedragter, der kendetegner fangerne på Guantanamo, gik omkring 50 personer mod den amerikanske ambassade på Østerbro i København. Her mødtes Lars Normann Jørgensen, generalsekretær for Amnestys danske afdeling, med den amerikanske ambassadør, James P. Cain, som fik overrakt 7000 underskrifter fra danskere, der opfordrer til at lukke Guantanamo-basen.

- Aktionen her står ikke alene. Der bliver lagt massivt pres og skabt opmærksomhed omkring Guantanamo over hele verden i dag, sagde generalsekretæren inden mødet.

/ritzau/