Opsagt DR-vært: Hvordan kunne de ændre mening?

Mandag meldte DR ud, at det er slut med en lang række programmer på tv-stationens kanaler. Heriblandt 'Quizzen' på DR2 med Gyrith Cecilie Ross som vært.

Gyrith Cecilie Ross har vidst i et år, at hendes program, 'Quizzen på DR2' ville lukke. Men hun troede, at hun ville slippe for fyring. (Foto: Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk

Men hvad DR ikke fortæller, er, at hun tilsyneladende er blevet udsat for en svinestreg i forbindelse med programmets lukning. Det antyder hun i et nyt opslag på sin Instagram-profil.

Her skriver hun nemlig, at hun har vidst, at programmet skulle lukke, i et helt år. Men værten, som overtog 'Quizzen' fra Signe Molde-Amelung for tre år siden, fik efter eget udsagn stillet i udsigt, at lukningen ikke ville betyde en fyring.

Nu er hun imidlertid opsagt per 1. januar.

'Quizzen sender for sidste gang på torsdag. Ikke bare sæsonen – nej, sådan for ægte sidste gang. Det er jeg selvklart ked af, men det har jeg vidst i næsten et år – politiske beslutninger, besparelser og alt det der dejligt begrænsende for satiren – no surprise,' skriver hun indledningsvist.

'Til gengæld har jeg kun lige erfaret, at det også betyder, at jobbet som vært i DR desværre er slut for nu. Indtil for ganske nylig var der nemlig nogle cheflignende typer, der fortalte mig, at jeg var drøngod på tv ...' skriver hun på Instagram.

Hun oplyser, at hun er uden arbejde fra 1. januar, og at hun derfor er på jobjagt. Til sidst sender hun en tak til alle, hun har mødt i forbindelse med quizprogrammet.

'Indtil da kan du finde mig i permanent fosterstilling, desperat opdaterende min indbakke, men til gengæld med lidt tid til at takke alle jer dejlige seere, kolleger, politikere og anmeldere, der tog så utrolig godt imod mig i så etableret et format. Tak for jer. Stort kys,' lyder det i hendes opdatering.

Gyrith Cecilie Ross har vidst i et år, at hendes program, 'Quizzen på DR2' ville lukke. Men hun troede, at hun ville slippe for fyring. (Foto: Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk.

I 'Quizzen' dyster kendte politikere i paratviden om ugens begivenheder i det politiske Danmark. Programmet har en let tone, og værten sender muntre stikpiller til både de deltagende og andre politikere.

Signe Molde var vært på over 100 'Quizzen'-programmer, inden hun gav stafetten videre til Gyrith Cecilie Ross, der har spiddet de folkevalgte i de seneste tre år.

B.T. skrev oprindeligt i denne artikel, at Gyrith Cecilie Ross er blevet fyret. Der er imidlertid tale om et planlagt kontraktudløb 1. januar, som hun havde forventet ville blive forlænget, oplyser hun til B.T.

»Desuden har jeg hverken været i chok eller bitter over det her. Jeg er ærgerlig. Og jeg ville selvfølgelig gerne vide tidligere, at min kontrakt ikke skulle forlænges. Det har jeg ikke vidst særligt længe«, siger hun.

»Det er helt rigtigt, at det kom bag på mig, at jeg ikke bliver forlænget. Jeg har fået positive tilkendegivelser i en grad, hvor jeg ikke kunne tro andet, end at jeg skulle fortsætte. Jeg har også siddet i udviklingsmøder, hvor jeg fik et indtryk af, at vi udviklede noget nyt, jeg eventuelt kunne lave,« siger Gyrith Cecilie Ross.

Hun understreger endvidere, at hun langt fra føler sig færdig i mediebranchen, bare fordi hun nu skal væk fra DR. Hun har da også fået et hav af positive tilkendegivelser på opslaget på Instrgram fra både kendte og ukendte danskere.

»Men jeg ved endnu ikke, hvad der skal ske, og det er måske også meget godt«, siger hun.

Programmet 'Quizzen' er langt fra det eneste, som forsvinder i forbindelse med DR's besparelser, der er berammet i det nye medieforlig. Herunder kan du få hele overblikket i faktaboksen.