Opposition står fast i rygtestorm

Valgrygterne hænger tungt over Christiansborg, men oppositionen er klar til at tage fat på det politiske arbejde. NA opfordrer Fogh til udmelding.

Valgrygterne tager til på Christiansborg som en efterårsstorm, der ikke vil lægge sig. Men oppositionen tager situationen med ophøjet ro og melder sig over en bred front klar til at tage fat på efterårets politiske arbejde, selv om et valg hele tiden kan være lige om hjørnet.

- Det vil ikke gøre den store forskel for os. Vi har afsluttet forberedelserne til et valg, og vi laver vores politiske arbejde, indtil han udskriver valget, siger SF-formand Villy Søvndal.

Ritzau har talt med ledere fra Socialdemokraterne, SF, Ny Alliance og De Radikale, og Ny Alliance er det eneste parti, som mener, at valgrygterne overskygger det politiske klima i sådan en grad, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) må dementere rygterne, hvis han ikke har tænkt sig at udskrive valg.

- Hvis han ikke vil have valg, så gør han nok meget klogt i meget klart at signalere, at der ikke bliver valg. Jeg tror, det bliver ufatteligt svært fra nu af og frem til valget at skabe resultater med den stemning, der er mellem partierne og den meget hidsige retorik, det er kørt op i, siger Anders Samuelsen fra Ny Alliance.

/ritzau/