Oplev en anden side af Vietnam på eksotisk cykelferie

Tag på opdagelse steder i Vietnam, som man kun kan se, hvis man selv sætter sig op på cyklen og tramper i pedalerne.

Langs med vejen kan man møde folk, der råber og hilser, når man kommer cyklende gennem det vietnamesiske landskab. Her er det den naturskønne by Sapa i det nordvestlige Vietnam. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forbinder du Vietnam med osende trafik, et kor af horn, scootere og cykeltaxaer?

Så har du en masse til gode. Særligt hvis du har mod på at hoppe op på cyklen, og se de dele af det sydøstasiatiske land, som mange turister går glip af.

Kenneth Rasmussen har rejst meget i Vietnam blandt andet som backpacker og har i dag det lille rejsebureau Vietnam Rejser. Han har også set en hel del af landet fra cykelsaddel på en 1500 kilometer lang cykeltur fra Hanoi til Nha Trang.

Hans første bemærkning er dog, at man skal passe godt på i trafikken og tænke sig om, for når vietnameserne kører, er det noget mere utilregneligt end på danske veje.

»Men når det er sagt, så er der masser af gode oplevelser undervejs. Da jeg cyklede, så jeg masser af skolebørn undervejs, som man cykler om kap med og giver highfive. Folk står i vejkanten og råber "hello",« fortæller han.

Og så inviterer de gerne indenfor til et glas lokal vin eller en kop te.

»De er generelt gæstfri, men når du kommer ud de steder, hvor der ikke normalt er turister, så bliver de overraskede og nysgerrige,« siger Kenneth Rasmussen og tilføjer, at han havde rigtig mange gode oplevelser, hvor de blev inviteret ind.

En af dem, der åbnede døren for dem, viste sig at være en lokalt meget kendt mand, som viste dem, hvordan han kunne flække stabler af mursten med en korrekt håndbevægelse.

Hvor i Vietnam, man hopper op på den tohjulede, bør afhænge af, hvad man gerne vil opleve, og hvilken type ferie man er ude efter.

»Jeg vil anbefale Sapa i det nordlige Vietnam, for dem der kan lide at køre mountainbike og være lidt off road,« råder Claus Andersen, som er foredragsholder, rejseleder og medlem af De Berejstes Klub, og tilføjer:

»Skal man cykle mere stille og roligt, så er området omkring Hoi An i det centrale Vietnam rigtig fint. Mekong-deltaet syd for Ho Chi Minh City er også velegnet til cykelferie.«

Kenneth Rasmussen foreslår at cykle fra Hue til Hoi An. Herefter kan man cykle længere sydpå og endnu mere ind i landet, tilføjer han.

»Man kommer forbi en masse små landsbyer. Der er endnu færre, der har set turister, end hvis man bare tager hovedvejen,« siger Kenneth Rasmussen og fortsætter:

»Der er fantastisk natur, bjerge og rismarker. Folk, der høster, eller folk, der sår ris. Nogle bruger stadig vandbøfler til at pløje marken, mens andre har små maskiner til det.«

Mellem Hue og Hoi An finder man Hai Van-passet. Det er en smuk bjergvej og en klar anbefaling fra Kenneth Rasmussen til cykelferien.

/ritzau/FOKUS