Opklaringen af Emilie-drabet står i stampe: »Hvis der er noget, der fortjener at blive opklaret, så er det den her sag«

Politiet mangler fortsat et gennembrud i sagen om drabet på den unge Korsør-pige Emilie Meng. Der kan gå flere uger, før de retsmedicinske undersøgelser, der kan give nye detaljer i sagen, er klar.

Det kan trække ud før offentligheden får flere informationer om drabet på den 17-årige Emilie Meng fra Korsør, hvis lig blev fundet juleaftensdag i en sø på Midtsjælland.

Sådan lyder den nedslående melding fra efterforskningsleder hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Søren Ravn-Nielsen.

De retsmedicinske og retskemiske undersøgelser pågår nemlig endnu, selvom Emilie Meng blev begravet 19. januar.

»Det siger sig selv, at når et lig har ligget så længe, før det er fundet, så tager det ekstra lang tid at gennemgå det. Der kan nemt gå flere uger endnu,« siger Søren Ravn-Nielsen, der ikke ønsker at kommentere ligets tilstand, da det blev fundet.

Retsmedicinske og retskemiske undersøgelser kan været med til at fastslå detaljer omkring alt fra dødsårsag til et mere præcist tidspunkt for drabet.

Gerningsmand på fri fod

Emilie Meng forsvandt sporløst tidligt om morgenen 10. juli, da hun var på vej hjem efter en bytur. Omkring kl. 4 om morgenen sagde hun farvel til sine veninder på Korsør Station, og begyndte at gå de få kilometer hjem til forældrenes hus, men nåede aldrig frem.

Juleaftensdag blev den 17-årige piges lig fundet af en hundelufter i en sø ved Borup på Midtsjælland. Dagen efter kunne politiet fastslå, at liget var Emilie Meng, og at hun var blevet dræbt.

Gerningsmanden er fortsat på fri fod, og politiet mangler endnu et gennembrud i sagen.

En kendsgerning, som gruppen »Forsvundne Personer«, der under Emilie Mengs forsvinden arrangerede en række eftersøgninger i Korsør-området, også mindede om tidligere på ugen.

»Morderen er stadig derude! Emilies liv sluttede, men vores sorg og savn ender aldrig,« skriver stifter Sofie Sønderup i et opslag.

»Vi arbejder stadig intenst på at klarlægge, hvem der har været i området i Korsør og i Borup, og så har vi tidligere meldt ud, at vi er begyndt at analysere teletrafikken i områderne. Det arbejde er endnu ikke afsluttet,« siger Søren Ravn-Nielsen.

»Men det her kommer til at tage lang tid,« siger Søren Ravn, der ikke vil ud med, hvor mange ressourcer der fortsat er på sagen, men det er »en massiv styrke«, siger han.

Politiet sammenligner med andre drabssager

Politiet har tidligere efterlyst en hvid varevogn, som er blevet set i det sydlige Korsør kørende i høj fart. Det er i den modsatte ende af byen i forhold til, hvor Emilie Meng forsvandt. Føreren af bilen har fortsat ikke henvendt sig til politiet, og politiet vil ikke »udelukke noget«, selvom varevognen for nuværende ikke er et centralt element i efterforskningen.

Hvordan vurderer I selv sandsynligheden for, at I pågriber gerningsmanden?

»Vi arbejder intenst på det, og hvis der er noget, der fortjener at blive opklaret, så er det den her sag.«

Han har tidligere på året fortalt Ekstra Bladet, at en del af efterforskningen går med at sammenligne sagen med andre lignende mordsager, fordi det måske kan give et praj om gerningsmanden.

»Det er en helt naturlig del af efterforskningen i en sag som denne,« siger efterforskningslederen, der ikke vil gå i detaljer med, hvilke sager politiet sammenligner med og hvor mange.