Opholdsstedet Solhaven genopstår efter anklager om vold mod unge

Lederen af det socialpædagogiske opholdssted Solhaven har ikke opgivet, selv om han har været gennem politiefterforskning, konkurs og retssag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For få måneder siden var en stribe ansatte og lederen på det socialpædagogiske opholdssted Solhaven i Farsø i Himmerland anklaget for vold mod de anbragte unge, men nu genopstår institutionen, skriver Politiken.

Institutionen har været igennem fire års politiefterforskning, retssag og massive anklager om overgreb mod de anbragte unge på institutionen. Alle tiltalte blev dog pure frifundet ved byretten i Aalborg i januar.

Solhaven måtte dog lukke i 2013, selv om stedet bare to år forinden havde haft en omsætning på et trecifret millionbeløb. Omkring 200 lokale arbejdspladser forsvandt efter konkursen.

Solhavens leder, Søren Virenfeldt, planlægger nu at genstarte opholdsstedet lige efter sommerferien.

»Det skal selvfølgelig hedde Solhaven 2, for vi mener ikke, at vi gjorde noget forkert. Vi står ved det arbejde, Solhaven har stået for i 25 år,« siger Søren Virenfeldt. Han skal selv være konsulent og sørge for, at pædagogikken bliver implementeret, og de af Solhavens tidligere medarbejdere, der har lyst, inviteres til at være med.

Vesthimmerlands Kommune politianmeldte opholdsstedet i 2011 på baggrund af en enkelt ungs beretninger, skriver Politiken.