Opholdsforbuddet på Christiania bliver hævet til midnat

Efter at være blevet forlænget hele 14 gange er det nu slut for opholdsforbuddet på Christiania. Det ophæves ved midnat, oplyser Københavns Politi.

Opholdsforbud på dele af Christiania, der har hængt ved siden torsdag den 7. januar 2021, bliver ved midnat ophævet, oplyser Københavns Politi. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra i morgen, onsdag den 21. april, bliver det igen tilladt at forsamles flere personer udendørs. Derfor ophæves opholdsforbuddet på Christiania i aften. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Som en del af den politiske aftale om genåbningen af Danmark lempes det nuværende forsamlingsforbud på ti personer udendørs i morgen, så man fra 21. april 2021 må forsamles 50 personer udendørs.

Opholdsforbuddet på Christiania har ellers hængt ved længe. Den 7. januar indførte Københavns Politi opholdsforbuddet som led i coronaindsatsen, og det gjaldt for Pusher Street og Green Light District.

Hele 14 gange har politiet forlænget coronaforbuddet på fristaden.

Forbuddet har været det eneste af sin slags i hele landet. I en artikel i Berlingske 19. april klagede flere christianitter over, at de så forbuddet som et værktøj for politiet til at bekæmpe den organiserede hashhandel, der præger fristaden.

Det har politiet imidlertid pure afvist, da det blev konfronteret med spørgsmålet i en artikel fra TV 2 Lorry 15. marts. Dengang var det niende gang, at politiet havde forlænget restriktionerne.

»Når det bliver forår, og der igen kommer mange mennesker omkring, og hvis forsamlingsforbuddet er det samme som nu, så må man hele tiden vurdere, hvor er der basis for det. Det kan være ved kirsebærtræerne på Bispebjerg Kirkegård. Vi har også hotspots. Dronning Louises Bro for eksempel. Det er en on going proces,« sagde vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Tommy Laursen til TV 2 Lorry.

Det er nu ud fra sundhedsmyndighedernes anbefalinger lempet i forhold til afstand i det offentlige rum, og helt præcist ophører opholdsforbuddet i nat klokken 23.59.

Københavns Politi fortsætter med at have en øget tilstedeværelse i området for at sikre, at de gældende coronarestriktioner overholdes. Er det ikke tilfældet, kan politiet igen etablere et opholdsforbud i området, skriver de.