Opholdsforbud på Christiania forlænges ind i februar

Pusher Street og Green Light District har siden 7. januar været omfattet af opholdsforbud. Det forlænges igen.

 
Danmark er lukket ned, mens de første danskere er blevet vaccineret mod coronavirus. Få overblikket over seneste nyt om situationen her. Video: Ida Marie Odgaard, Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne, Sarah Sander. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For tredje gang forlænger Københavns Politi et opholdsforbud, der dækker en del af Christiania.

Det oplyser politiet i en meddelelse onsdag.

Forbuddet, der blev indført 7. januar for at hindre spredning af smitte med coronavirus, varer nu til og med 3. februar.

Forbuddet gælder i Pusher Street og Green Light District, og det er gældende i tidsrummet klokken 10-24.

Man må ikke tage ophold i området, men almindelig færden som hundeluftning, spadsere- eller løbeture er tilladt i området. Bryder man forbuddet, risikerer man en bøde på 2500 kroner.

Politiet har forlænget forbuddet, da det vurderes, at der fortsat dagligt er mange mennesker omkring området.

»Politiet vurderer, at der er stor risiko for, at mange af dem igen vil forsamles i Pusher Street og Green Light District på en måde og i et sådant antal, at det er i strid med de gældende restriktioner samt sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger, hvis opholdsforbuddet ophæves,« skriver politiet.

Forbuddet blev første gang indført 7. januar. Og en uge inde i forbuddet besluttede Christianias beboere at lukke de tre hovedindgange med hegn.

Årsagen var, at handlen med hash, som normalt foregår i områderne omfattet af opholdsforbuddet, havde spredt sig til andre steder på Christiania.

Det er uvist, hvornår hegnene vil blive fjernet.

Det er – ligesom i resten af samfundet – forbudt at samles flere end fem personer ad gangen i offentligheden. Forsamlingsforbuddet blev sænket 6. januar for at bekæmpe spredning med særligt den britiske coronavariant.

/ritzau/