Opholdsforbud på Christiania forlænges endnu en gang

Du må binde dit snørebånd, men ikke sætte dig med en kaffe på dele af Christiania med forlænget opholdsforbud.

Opholdsforbud på dele af Christiania blev indført 7. januar og er siden blevet forlænget mange gange. Emil Helms/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For sjette gang har Københavns Politi besluttet, at dele af Christiania fortsat skal være omfattet af et midlertidigt opholdsforbud.

Det betyder, at man i områderne ved Pusher Street og Green Light District gerne må bukke sig ned for at binde sit snørebånd, men at det kan koste en bøde, hvis man sætter sig ned for at drikke en kop kaffe.

Forbuddet blev indført første gang den 7. januar for at forhindre spredning med coronavirus.

»Københavns Politi vurderer fortsat, at et opholdsforbud er nødvendigt for at forhindre smittespredning med covid-19 i et område på Christiania,« skriver politiet i en pressemeddelelse uden at gå nærmere i detaljer om beslutningen.

Det midlertidige forbud i fristaden gælder alle dage mellem klokken 10.00 og midnat frem til og med den 24. februar.

Pusher Street og Green Light District er kendt for handel med hash.

I kølvandet på forbuddet indført 7. januar besluttede Christianias beboere at lukke de tre hovedindgange med hegn.

Årsagen var, at handlen med hash, som normalt foregår i områderne omfattet af opholdsforbuddet, havde spredt sig til andre steder på Christiania.

Politiet understreger i pressemeddelelsen onsdag, at man »fortsætter den øgede tilstedeværelse på og omkring Christiania.«

Det er tilladt at tage ophold på stederne mellem klokken 00.01 og 09.59.

I tidsrummet mellem klokken 10.00 og midnat er det fortsat muligt at lufte hund og gå eller løbe en tur. Men tager man ophold i zonen, kan det være strafbart og udløse en bøde på 2500 kroner.

Forbuddet løber automatisk ud ved midnat natten til torsdag den 25. februar. Det er dog muligt, at politiet forlænger det endnu en gang, hvis det skønnes nødvendigt.

/ritzau/