Ophavsmand bag antisemitisk Facebook-gruppe polititiltalt

Politiet har rejst tiltale mod en 48-årig mand, der har oprettet en stærkt antisemitisk gruppe på Facebook.

Anklagemyndigheden hos Københavns Vestegns Politi betragter en serie udtalelser om jøder i en Facebook-gruppe for at have tilpas stærk karakter af propagandavirksomhed, at man nu kræver en skærpet straf til manden bag.

Det skriver Jyllands-Posten torsdag.

Gruppen hedder »Død over jøderne«, og ophavsmanden bag, en 48-årig mand, vil blive tiltalt efter den såkaldte racismeparagraf, paragraf 266b i straffeloven.

Af anklageskriftet, som Jyllands-Posten har set, fremgår det, at politiet ikke alene vil tiltale manden efter stk. 1 i paragraffen, men tillige vil forsøge at tiltale efter stk. 2.

»Efter endt efterforskning har vi overgivet sagen til anklagemyndigheden, som nu også har rejst tiltale efter stk. 2, hvor det ved straffens udmåling er en særligt skærpende omstændighed, at udtalelserne har karakter af propagandavirksomhed,« siger politiinspektør og efterforskningschef Bent Isager Nielsen fra Københavns Vestegns Politi til Jyllands-Posten.

Facebook-gruppen blev oprettet i juli sidste år, mens krigen rasede i Gaza, og den 48-årige mand forklarede dengang til Jyllands-Posten, at det var i frustration og vrede over Vestens passivitet i forbindelse med krigen, at han havde oprettet gruppen. Gruppen er lukket nu, men inden da nåede den 48-årige at skrive en række stærkt injurierende og antisemitiske indlæg i gruppen.