Opfordrer muslimske lande til boykot

Integrationsdebattøren Bashy Quraishy opfordrer muslimske lande til at lave boykot af Danmark for at presse DF fra magten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er set før, men endnu en gang ryger Dansk Folkeparti og indvandreren og integrationsdebattøren Bashy Quraishy nu i totterne på hinanden.

Årsagen er en videooptagelse på YouTube, hvor Bashy Quraishy opfordrer muslimske lande til at boykotte Danmark for at få vippet Dansk Folkeparti fra magten.

Ifølge videosekvensen, der via internettet er tilgængelig for hele verden, beskylder Quraishy på engelsk blandt andet Dansk Folkeparti for at have ændret Danmark fra at være et humanistisk land til at være et islamofobisk land.

- Muslimske lande skulle også reagere meget stærkt. Det kunne være en boykot, politisk eller økonomisk. Jeg ved det ikke. Men det er vigtigt at sende en besked fra de muslimske lande, siger han.

Fra Dansk Folkeparti kalder Peter Skaarup udtalelserne "totalt ynkelige og en jagt på opmærksomhed".

- Jeg mener, at opfordringen til muslimske lande om at indføre sanktioner mod Danmark for at få DF væk fra indflydelse, er decideret skadelig virksomhed, siger han til Ritzau.

/ritzau/