Opbakning til frit spillemarked

Lad bare andre udbyde casino, poker og sportsspil, hvis det sker under streng regulering, lyder det fra Danske Spil og Center for Ludomani. Udenlandsk udbyder kritiserer, at Lotto bevares som monopol.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et frit spillemarked under streng kontrol og med lige vilkår for alle samt sikring af midler til bl.a. kultur- og idrætslivet bliver hilst velkommen af direktør H. C. Madsen hos Danske Spil. Årsag: Danskerne spiller allerede i dag i stor stil hos udenlandske udbydere over internettet.

»Vi kan bedre håndtere konkurrence på egen hjemmebane. En fodboldkamp fungerer bedst, hvis man har samme regler på begge banehalvdele,« siger H. C. Madsen, der er glad for, at politikerne lægger op til, at Lotto bliver undtaget en liberalisering.

Danske Spil henter to tredjedel af sit overskud fra Lotto – penge, der ifølge H. C. Madsen er ekstremt vigtige for det danske kultur- og idrætsliv. At Lotto ikke skal frigives, glæder dog ikke Betsson, en af de mange udenlandske udbydere af spil, som er klar til at indtage det danske marked. »Lotto er Danske Spils guldkalv, som de nødig vil slippe. Det er synd, at man ikke laver fuld liberalisering, så vi kan få rene linjer,« siger Rasmus Bækvad, country manager for Betsson i Danmark.

Alligevel er han dog fuld af ros til politikerne, selvom dagligdagen i realiteten ikke vil ændre sig meget:

»I dag henholder vi os til EUs regler om et frit marked og har mere eller mindre rum til at promovere os, som vi vil. Men en liberalisering vil give os det stempel, at vi er lige så stuerene som Danske Spil. Det er beundringsværdigt, at branchen går aktivt ind i det her, for vi kunne også læne os tilbage og vente på, at EU bestemmer det alligevel. Men det virker som om, det er ved at gå op for politikerne, at hvis de skal sikre penge til kultur- og idrætslivet, så skal de handle nu. Og Betsson har ikke noget problem med at bidrage til den kasse, der hedder danske tipsmidler,« siger Rasmus Bækvad.

Gennemhullet monopol
Leder hos Center for Ludomani, Michael Jørsel, byder også initiativet velkommen.

»På grund af den teknologiske udvikling har monopolet jo været gennemhullet i mange år. Vi kan heller ikke forbyde sexdriften eller tyngdeloven. Når spillene er her alligevel, må vi sørge for så mange ansvarlige dimensioner som muligt. Det bedre end i dag, hvor markedet er ren Klondyke,« siger Michael Jørsel.