Op mod 150 flygtninge går fra Rødby mod Sverige

Flygtninge og migranter i Rødby er begyndt at gå langs motorvejen for at komme til Sverige.

Flygtninge i Rødby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag formiddag er op mod 150 flygtninge og migranter begyndt at gå fra Rødby på Lolland i retning mod Sverige. Det oplyser Jens Ejsing, Berlingskes udsendte i Rødby.

Han fortæller, at de mange flygtninge går på motorvejen og synger, at de vil til Sverige. Politiet er til stede og eskorterer flygtningene, men stopper dem ikke. Det lader i stedet til, at politiet er i dialog med flygtningene.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter man, at flere flygtninge er begyndt at gå mod Sverige.

»Der er en gruppe, der er løbet derfra (fra Rødby, red.). Vi er i nærheden, så når lejligheden byder sig, og vi finder forholdende gode, genoptager vi dialogen, vi havde med flygtningene ved toget om registrering. Så forventer jeg, at tingene normaliserer sig,« siger politiinspektør Kim Kliver.

Søndag ankom 234 personer med internationale tog til Rødby, og mandag formiddag ankom endnu et tog med 140 flygtninge ombord.

Ifølge Jens Ejsing er de fleste af de flygtninge, der var med toget mandag formiddag, syrere eller irakere, og mange af dem ønsker at komme videre til Sverige.

»Jeg talte med en, som i hvert fald ikke ville være i Danmark. Han ville videre til Sverige, og han sagde, at nu var han gået hele vejen op gennem Europa, så han skulle nok finde ud af at komme det sidste stykke til Sverige,« siger Jens Ejsing.

Det er den såkaldte Dublin-forordning, der er årsag til, at de mange flygtninge og migranter ikke vil registreres af dansk politi.

Forordningen siger nemlig, at migranterne i udgangspunktet skal have deres sag behandlet i det land, de først bliver registreret i.