Op mod 12 bandemedlemmer har forladt Loyal to Familia

Mellem 10 og 12 medlemmer af banden Loyal to Familia har sagt farvel til bandemiljøet og forladt grupperingen i Kokkedal siden foråret.

Op mod 40-50 medlemmer af Loyal To Familia (LFT) er mødte op foran Københavns Byret i forbindelse med sagen mod lederen Shuaib 'Shebi' Khan, onsdag den 27. september 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Danmark STF

Det kan lade sig gøre, at bandemedlemmer vender miljøet ryggen og søger en ny hverdag på den anden side. Således har en gruppe unge mænd på mellem 10 og 12 forladt den kriminalitetsprægede gruppering Loyal to Familia i Kokkedal.

Det er sket, efter at konsulentfirmaet Lehmann+Brun har hjulpet de unge mænd med at komme væk fra bandemiljøet. Konsulentfirmaet samarbejder med Fredensborg Kommune, og det er i den forbindelse, det har ladet sig gøre, bekræfter kommunen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge avisen kommer de tidligere bandemedlemmers farvel til Loyal to Familia oven på den voldsomme uro, banden har været involveret i.

Fredensborg Kommune vurderer, at det er foregået uden repressalier fra de øvrige medlemmer af Loyal to Familia.

»Jeg hører, at de hilser pænt på hinanden i området - der er ro omkring det, men det kan selvfølgelig også skyldes, at bandekonflikten i København er ret voldsom i øjeblikket, og at fokus derfor er flyttet derind. Vi ved det ikke præcist, men intet tyder på, at de tidligere medlemmer føler sig jaget i området,« siger Birgit Bagge, der er arbejdsmarkedschef i Fredensborg Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Der har dog været en del tvivl om, hvordan det helt konkret er gået til. Frederiksborg Amts Avis fortalte nemlig tidligere historien om, at de unge, der nu har forladt Loyal to Familia, var blevet ekskluderet fra banden. Ifølge Fredensborg Kommune er der dog tale om unge mennesker, der er blevet hjulpet ud af Loyal to Familia og bandemiljøet med hjælp fra kommunen og samarbejdet med Lehmann+Brun.

Selvom der er tale om en positiv historie for Fredensborg Kommune, er alt dog ikke lige positivt. Loyal to Familia ser nemlig ud til at vokse i byen Nivå, hvor de forsøger at hverve unge mellem 15 og 20 år på en parkeringsplads i byen. Det skriver TV 2 Lorry.