Onsdag træder nye p-zoner i kraft i København

I tre byområder i København indføres der tidsbegrænset parkering, hvor det hidtil har været muligt at parkere sin bil på ubegrænset tid.

Parkering, København Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra onsdag skal københavnske bilister holde ekstra meget øje med, hvor de parkerer deres bil.

Den 28. november indføres der nemlig tidsbegrænset parkering i tre byområder, hvor bilister hidtil har kunnet parkere deres bil så længe, de havde lyst.

De tre zoner ligger i bydelene Nordvest, Valby og på Islands Brygge.

De ligger umiddelbart uden for betalingszonerne, og der har hidtil været stort pres på områderne, da mange bilister fra andre byer har benyttet den gratis parkering. Det har imidlertid betydet, at de københavnere, der bor i de tre pågældende områder, selv har haft svært ved at finde en ledig p-plads nær deres hjem.

Det vil fortsat være gratis at parkere i de tre byområder, men der vil være en begrænsning på, hvor længe man må holde der.

For de lokale beboere og virksomheder med adresse i områderne er det muligt at søge om en beboerlicens eller erhvervslicens, så de fortsat kan holde ubegræset på områderne.

For alle andre gælder det, at de i dagtimerne fra klokken 8-19 må holde i tre timer i streg, mens man i weekenderne må holde tidsubegrænset.

Københavns Kommune ændrer reglerne i et forsøg på at gøre det mindre attraktivt for bilister fra omegnskommuner at parkere i områderne.

I september kunne københavnere med miljørigtige biler glæde sig over, at kommunen helt generelt sløjfede planlagte prisstigninger på beboerlicenser, da årets budgetforhandlinger kommunen blev forhandlet færdigt.

København ligger allerede helt i top over, hvilke kommuner der tjente mest på parkeringsafgifter og betalingsparkering sidste år. I 2017 var kommunernes indtægter fra parkering rekordstore, viser en undersøgelse fra FDM. 925.130.594 kroner havde kommunerne i indtægter i 2017 Se listen over de ti kommuner, der tjente mest, her.