Omstridt ramadanmiddag lever endnu

Socialdemokratisk folketingsmedlem vil indsende nye oplysninger, så der måske alligevel bliver afholdt ramadanmiddag i Folketinget

Foto: Søren Bidstrup. Folketingets formand, Thor Pedersen (V), har ikke aflyst en omstridt middag på Christiansborg, hvor danske muslimer ville fejre afslutningen på den årlige fastemåned ramadanen. Han har udbedt sig ekstra informationer før, han vil tage stilling. Det vil arrangøren nu tage til efterretning.
Læs mere
Fold sammen

Tidligere på dagen forlød det, at Folketingets formand, Thor Pedersen, havde vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning om at afholde ramadanmiddag i Folketingets Fællessal. 

Nyhedsbureauet Ritzau havde fået indsigt i en skrivelse fra Folketingets Administration til det socialdemokratiske folketingsmedlem Hüseyn Arac, der arrangerer middagen i samarbejde med den tyrkiske avis Zaman Scandinavia.

Ud fra denne skrivelse blev det konstateret, at ”Folketingets formand, Thor Pedersen (V), aflyser en omstridt middag på Christiansborg, hvor danske muslimer ville fejre afslutningen på den årlige fastemåned ramadanen."

Men i skrivelsen, som Berlingske nu er i besiddelse af, står der ingen steder, at middagen er aflyst. Det konstateres, at det fremgår af Hüseyn Aracs ansøgning om at låne Fællessalen, at ”det er et privat firma (Zaman Scandinavia, red.), der inviterer og er vært ved arrangementet, hvilket er i modstrid med de vedtagne regler […]” 

Som afslutning skriver Folketingets administration derfor: 

Ønsker du fortsat at gøre brug af fællessalen d. 22. august bedes du derfor fremsende en ansøgning med de nødvendige oplysninger til administrationen”.

Åben for alle løsninger

Da Hüseyn Arac hørte, at Thor Pedersen havde aflyst middagen, bekendtgjorde han, at man nu ville finde andre lokaler, så ramadanmiddagen alligevel kunne blive afholdt. 

- Vi er ikke ude på at skabe konflikt eller spænding i samfundet, så vi tager hans beslutning til efterretning og flytter middagen til et andet sted i København. Hvorfor blive ved med det her bøvl og ballade, sagde Hüseyin Arac til Ritzau.

Han fortæller til Berlingske, at han endnu ikke selv har læst skrivelsen fra Folketingets Administration, men forelagt den konkrete ordlyd i skrivelsen fra Folketingets Administration, siger han nu: 

- Det er udmærket, hvis det kun er yderligere informationer, de vil have. Jeg står til rådighed for at levere alle de informationer, der skal leveres.

Betyder det, at I stadig satser på at holde ramadanmiddagen i Folketingets lokaler? 

- Nu sætter vi os ned og snakker med hinanden og ser på alle løsninger. Vi er stadig åbne for det meste.