Omstridt medie afbryder samarbejde med Nye Borgerlige-kandidat: Han erkendte »konspiratorisk« artikel

Ledelsen på det omstridte medie 24NYT har opsagt samarbejdet med Jeppe Juhl, spidskandidat til folketingsvalget for Nye Borgerlige, som også har stiftet mediet.

Jeppe Juhl er tidligere Cavlingvinder og folketingskandidat for Nye Borgerlige. Han er oprindelig stifter af det alternative medie 24NYT. Nu er han fortid på mediet, efter han indrømmede, at en artikel på 24NYT var både »konspiratorisk og af ringe standard«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har tilsyneladende konsekvenser at gå til erkendelse.

Det alternative medie 24NYT beskyldes for at bringe vildledende oplysninger, fordrejninger og deciderede usandheder i blandt andet en artikel om moskeer i Danmark. Og det har fået Jeppe Juhl, stifter af mediet og folketingskandidat for Nye Borgerlige til at beklage indholdet i én af artiklerne.

I Berlingske udtalte Jeppe Juhl således tidligere i dag, at den pågældende artikel om en række moskebyggerier er både »konspiratorisk og af ringe standard«.

Den burde slet ikke have været bragt, lød det.

Men ganske kort efter folketingskandidatens udtalelse valgte den resterende ledelse på 24NYT at stoppe samarbejdet med Jeppe Juhl, som derfor ikke længere er chefredaktør på mediet, han ellers selv var med til at stifte.

Ifølge André Rossmann, ansvarshavende chefredaktør på 24NYT, er det netop Jeppe Juhls udtalelser til Berlingske, som har kostet ham posten.

»Vi har stoppet samarbejdet, fordi Jeppe Juhl er kommet med disse udtalelser uden forudgående aftale med mig. Sådan er det kort fortalt,« siger André Rossmann.

Den ansvarshavende chefredaktør André Rossmann havde selv sendt et andet citat til avisen, hvor han ikke indrømmede nogen fejl i 24NYTs artikler.

I svaret undlod han at kommentere en række forskeres kritik af fejlagtige artikler og beskrev i stedet, hvordan befolkningen tilsyneladende har fået nok af den »kvalmende politiske korrekthed« i de etablerede medier - i særdeleshed Berlingske.

Læs André Rossmanns fulde svar her.

Jeppe Juhl har ingen kommentarer til baggrunden for, at han ikke længere er en del af 24NYTs ledelse, men han siger til Berlingske:

»Det er korrekt, at jeg ikke længere er en del af 24NYT. Jeg ønsker mediet held og lykke fremover. Jeg synes, det er et utroligt vigtigt medie, fordi det er et nødvendigt korrektiv til, hvad jeg anser for en ensrettet, kulturradikal dansk presse,« siger Jeppe Juhl.

Frem og tilbage

Fredag fremsatte en række eksperter i Berlingske kraftig kritik af en række artikler bragt af 24NYT. Særligt artiklen »Socialdemokratiet godkender jihad-moskeer: “Jøder og bøsser skal dræbes”« indeholder ifølge flere eksperter fordrejninger og deciderede usandheder.

I Socialdemokratiet har folketingsmedlemmet Lars Aslan Rasmussen udtalt, at et parti som Nye Borgerlige ikke kan »have en spidskandidat, som bevidst spreder falske og dæmoniserende historier om politiske modstandere«.

24NYTs ansvarshavende chefredaktør, André Rossmann ønskede ikke at kommentere kritikken, medmindre han kunne få optrykt et uredigeret modsvar i Berlingske, hvilket Berlingske afviste.

I stedet sendte André Rosmann et længere generelt svar, som synes at være en slags manifest over 24NYTs politiske og publicistiske ståsted. Berlingske havde den opfattelse, at svaret var sendt på vegne af ham selv og mediets stifter og anden chefredaktør, Jeppe Juhl.

Herefter kontaktede Berlingske Nye Borgerlige for en kommentar til, at en af partiets spidskandidater var med til at sprede en påstået falsk historie om en politisk modstander.

Det er uklart, om Jeppe Juhl har følt sig presset af Nye Borgerliges ledelse, men herefter vendte han i hvert fald tilbage med et nyt svar, hvor han erkendte, at én af de kritiserede historier aldrig skulle være bragt. Han kaldte Socialdemokratiets kritik af historien »fuldstændig berettiget«.

Men her sluttede sagen ikke.

Ansvarshavende chefredaktør André Rossmann fremsendte herefter endnu en mail, hvor han slog fast, at det var ham - og altså ikke Jeppe Juhl - der tegner 24NYT udadtil.

»Du bedes se bort fra den meddelelse, han har sendt til dig,« skrev den ansvarshavende chefredaktør.

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, har tidligere i dag udtalt til Berlingske, at hun har fuld tillid til Jeppe Juhl.