Omstridt frikirkepræst anholdt i USA

Den 29-årige danske frikirkepræst, der er mistænkt overgreb mod børn og unge ned til 13-års alderen, er i nat blevet anholdt i USA.

Den 29-årige danske frikirkepræst, der er mistænkt overgreb mod børn og unge ned til 13-års alderen, er i nat blevet anholdt i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En omstridt dansk frikirkepræst, der beskyldes for seksuelle overgreb mod børn og unge, er i nat blevet anholdt i Florida kl. 00.30 lokal tid.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det kom tilbage i maj frem, at den jyske frikirkepræst blev anmeldt til Midt- og Vestjyllands Politi for i otte tilfælde at have forgrebet sig på børn og unge helt ned til 13-års alderen i perioden fra 2006 til 2011. Samtidig blev han efterforsket for to overgreb i Florida, hvor han i dag bor med sin kone og har praktiseret i en menighed, som han startede i 2011.

Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan mandens amerikanske hjem er blevet ransaget, og politiet beslaglagde forskellig elektronisk udstyr.

Men nattens anholdelse har dog ingenting med seksuelle overgreb at gøre, men den 29-årige frikirkepræst er derimod anholdt for afholde casino og servere alkohol for mindreårige, oplyser efterforskeren til Jyllands-Posten.

Manden blev anholdt, da han skulle til at gå ombord på et fly til Danmark.

Det danske politi efterforsker fortsat de påståede overgreb, der angiveligt fandt sted i regi af en frikirke i en by i Midtjylland.