Omstridt bestyrelse i Egedalsvænge smides på porten

Boligforeningen 3B har besluttet at afsætte afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge i Kokkedal, fordi den ikke har overholdt en række aftaler.

Egedalsvænge i Kokkedal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge i Kokkedal er mandag blevet smidt ud.

Det er organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B, der har besluttet at afsætte den omstridte bestyrelse, skriver foreningen på sin hjemmeside.

»3Bs formand og repræsentanter fra organisationsbestyrelsen har nu holdt en del møder med afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge. Det samme har 3Bs administrerende direktør. Men troen på, at afdelingsbestyrelsen ønsker at overholde reglerne og sikre et frugtbart samarbejde med den lokale drift og samarbejdsparter i kommunen, er ikke længere til stede. Derfor overtager organisationsbestyrelsen med øjeblikkelig virkning afdelingsbestyrelsens opgaver,« lyder det i pressemeddelelsen fra Boligforeningen 3B.

Bestyrelsen i Egedalsvænge har været i vælten flere gange - blandt andet fordi et muslimsk flertal i julen 2012 afviste at betale for et juletræ til boligforeningen. Og i efteråret sidste år kom det frem, at den yderligtgående, islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir var i kontakt med bestyrelsen under juletræssagen, og at flere medlemmer kunne sættes i forbindelse med organisationen.

»På et møde med kommunen tilbage i oktober måned 2013 var vi enige om, at situationen i Egedalsvænge i Kokkedal påkaldte sig særlig opmærksomhed og skulle følges tæt. Det har vi blandt andet gjort ved at holde mange møder med afdelingsbestyrelsen,« fortæller Steffen Morild, formand for Boligforeningen 3B, der ejer den almene boligafdeling i Fredensborg Kommune.

Begrundelsen for, at bestyrelsen smides på porten, er formelt, at den ikke har overholdt en række aftaler, der er lavet med repræsentanter fra 3B over de seneste måneder. Det handler ifølge Frederiksborg Amts Avis om fordeling af lokaler og en renovering af Egedalsvænge.