Nyhedsvarsel
Samfund

Omfattende trafikstrejke

Buschauffører i Hovedstadsområdet, Nordjylland og Esbjerg strejker. Meldinger om faglig blokade af Lyngby Station og Gladsaxe Trafikplads.

Her er det Gladsaxe Trafikplads, hvor rigtig mange busser holder stille. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rygterne om omfattende trafikstrejke holder stik. Her til morgen har chaufførerne hos en række busselskaber valgt at nedlægge arbejdet, ligesom buslinjer der stadig kører er ramt af blokader på Lyngby Station og Gladsaxe Trafikplads.

Overblik: Her står busserne stille

Hovedstaden er hårdt ramt, hvor stort set alt bustrafik står stille. Her  er det trafikselskabet Movia, der står for busdrift i hovedstadsområdet, ligesom det gør på andre dele af Sjælland, som også er blevet ramt af strejke blandt chaufførerne. Se aflysningerne her.

Københavns taxaselskaber melder om ekstra travlhed fra de mange kunder, som benytter sig af rejsetidsgarantien. Ventetiden på en vogn er i øjeblikket 20 minutter.

Nordjyllands trafikselskab melder også om strejker og blokader af busruter. Busserne i Esbjerg og Aalborg står stille. Bybusser samt enkelte lokalruter i Viborg strejkede tidligere på morgenen, men nu kører de igen.

Der foreløbigt ingen meldinger om busstrejke i Århus og Odense, hvor der ellers også var rygter om arbejdsnedlæggelser i går.

Landets busselskaberne opfordrer til, at man tjekker hjemmesiderne for selskaberne. De vil løbende blive opdateret med seneste nyt om, hvilke busruter der eventuelt vil være omfattet af en strejke.

Københavns Lufthavn forudser også strejker. Lufthavnen råder derfor passagererne til at kontakte deres flyselskab eller rejsebureau torsdag morgen og derudover holde øje med lufthavnens hjemmeside. 60.000 passagerer går hver dag igennem Københavns Lufthavn. En eventuel strejke kan ikke undgå at give forsinkelser og muligvis også aflysninger og mistet bagage. 

- Vores kunder må indstille sig på, at busserne ikke kommer ud at køre her til morgen, så derfor er de nødt til at finde andre måder at komme på arbejde på, udtaler Movias administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen tidligt torsdag.

Moviatrafik.dk vil dagen igennem blive opdateret med information om, hvilke ruter der trods arbejdsnedlæggelsen gennemfører den sædvanlige kørsel.

Dorthe Nøhr Pedersen fra Movia i Hovedstadsområdet oplyser, at selskabet "indtil videre" opretholder rejsegarantien. Det betyder, at kunder, der venter forgæves i mere end 20 minutter på en bus, kan tage en taxi og efterfølgende få udgiften refunderet - dog maksimalt 300 kroner.