Ombudsmanden vil granske Skats ejendoms- vurderinger

Det skal gøres klart, om Skat overtræder lovens grundregel om lige behandling af borgerne i sager, hvor Skats ejendomsvurderinger er blevet underkendt af et ankenævn eller i Landsskatteretten. Derfor indleder Ombudsmanden på eget initiativ nu en undersøgelse.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu går Ombudsmanden ind i sagerne om Skats omstridte ejendomsvurderinger.

Ombudsmanden har nemlig på eget initiativ indledt en undersøgelse af, om Skat overtræder lovens grundregel om lige behandling af borgerne i sager, hvor Skats ejendomsvurderinger er blevet underkendt af et ankenævn eller i Landsskatteretten, skriver Politiken.

Tidligere er det kommet frem, at Skat i nogle tilfælde har undladt - og sommetider direkte afvist - at ændre grundvurderinger, selv om vurderingerne er blevet underkendt af Landsskatteretten eller af et ankenævn.

Ombudsmanden Jørgen Steen Sørensen har i et brev til Skatteministeriet anmodet om at få oplysninger om Skats sagsbehandlingstid i sagerne og en beskrivelse af Skats »generelle procedurer« i den slags sager, fortæller han til Politiken.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) skriver i en mail til avisen, at han »vil sikre, at Ombudsmanden får en fyldestgørende besvarelse«.

I mailen skriver skatteministeren også, at det ikke korrekt, at Skat »ikke vil genoptage sager, som boligejere har ret til at få genoptaget«, men det er »rigtigt, at Skats procedurer ikke har været gode nok, og at sagsbehandlingstiderne er for lange«.