Ombudsmand følger udlændingesag

Ny sag om udlændingemyndigheder vækker opmærksomhed hos Folketingets Ombudsmand. I flere tidligere tilfælde har Ombudsmanden kritiseret udlændingemyndighederne.

Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen har i flere tilfælde kritiseret praksis i Udlændingeservice. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye sag om manglende information om reglerne for familiesammenføring vækker opmærksomhed hos Folketingets Ombudsmand.

Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen har tidligere i flere lignende tilfælde kritiseret udlændingemyndighederne for at undlade at informere borgere om deres rettigheder, og ifølge hans afdelingschef, Kaj Larsen, bliver den nye sag nærstuderet.

- Vi følger med interesse sagen, siger han til Ritzau og tilføjer, at det, når Hans Gammeltoft-Hansen er tilbage fra en udlandsrejse, vil blive besluttet, om Ombudsmanden skal agere i sagen.

Både for to år siden og igen sidste år lød der kritik fra Folketingets Ombudsmand, fordi udlændingemyndighederne havde undladt at informere offentligheden og dermed potentielle ansøgere om lempelser i reglerne for familiesammenføring.

Første gang var i marts 2006, da Ombudsmanden kritiserede, at Integrationsministeriet tilbage i 2003 havde undladt at informere offentligheden om en lempelse af 24 årsreglen, der gjorde det nemmere for visse udlændinge at få familiesammenføring.

Integrationsministeriet lovede dengang, at man fremover ville informere bedre om lempelser.

Men året efter kom frem, at Udlændingeservice havde undladt at informere offentligheden om en ny lempelse. Denne gang i reglerne om familiesammenføring, der kunne gøre det lettere for pensionister, der havde opholdt sig i et andet EU-land, at få en udenlandsk ægtefælle med tilbage til Danmark.

/ritzau/