Omar El-Husseins formodede medhjælpere fængslet i fire uger

Fem mænd, der er sigtet for at have hjulpet gerningsmanden bag terrorattentatet i København i februar, fik torsdag deres varetægtsfængsling forlænget med fire uger.

Politiets teknikere arbejder ved Krudttønden i dagene efter terrorangrebet. Arkivfoto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi har fået fire uger ekstra til at efterforske sagerne mod fem mænd, der mistænkes for at have hjulpet gerningsmanden bag terrorangrebet i København 14.-15. februar, Omar El-Hussein.

De fem mænd i alderen 18 til 30 år fik torsdag forlænget deres varetægtsfængsling i fire uger i Københavns Byret. De sigtes alle for i forskellig grad at have medvirket til drab og drabsforsøg ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro om eftermiddagen 14. februar og senere ved synagogen i Krystalgade i Indre By lidt efter midnat natten til søndag 15. februar.

De fem mænd blev fremstillet i Byretten i København for lukkede døre. Det skete på dagen, hvor fængslingen udløb.

De fem mænd blev alle anholdt kort tid efter angrebet og er løbende blevet varetægtsfængslet.

To mænd på henholdsvis 20 og 22 år blev anholdt mandagen efter attentatet og er mistænkt for at have hjulpet gerningsmanden med at bortskaffe den M95-automatriffel, som blev brugt ved angrebet ved Krudttønden, hvor en 55-årig mand blev dræbt.

27. februar blev en 18-årig mand anholdt og sigtet for medvirken til drab og forsøg på drab. Han sigtes for at have hjulpet Omar El-Hussein med at anskaffe en skudsikker vest og mindst én kniv.

19. marts blev to mænd på 25 og 30 år sigtet for at have hjulpet gerningsmanden med at bortskaffe riflen fra det første angreb ved Krudttønden. De to mænd blev også sigtet for at have skaffet »andre effekter« til angrebet mod synagogen i Krystalgade, hvor en 37-årig jødisk vagtmand blev dræbt. Hvad begrebet »andre effekter« dækker over er uvist, da der ved alle retsmøder har været lukkede døre.

De sigtede har tidligere under grundlovsforhøret nægtet sig skyldige.

Politiet holder kortene tæt ind til kroppen, når det gælder den videre efterforskning.

»Det er en alvorlig sag, som vi efterforsker. Og på den baggrund kan vi ikke fortælle åbent, hvad vi har af efterforskningsmateriale i sagen,« siger senioranklager Stig Fleischer fra Københavns Politi.

Så sent som onsdag ransagede politiet en række adresser i Mjølnerparken på Nørrebro. Ifølge Københavns Politi skete det på baggrund af oplysninger om, at en gruppe personer havde skjult våben på adressen. Politiet vil dog ikke kommentere, om ransagningerne skete i forbindelse med terrorsagen.

Varetægtsfængslingen af de fem mænd udløber 23. april.