Omar El-Husseins formodede hjælpere bliver i fængsel

De fem mænd, som er sigtet for at hjælpe Omar El-Hussein efter skudattentatet i København i februar, har ladet sig varetægtsfængsle i yderligere fire uger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fem unge mænd, som er sigtet for at have hjulpet Omar El-Hussein under terrorangrebet i København i februar, er gået med til en forlængelse af deres varetægtsfængsling i yderligere fire uger, oplyser Dorit Borgaard, som er advokaturchef ved Københavns Politi.

»De har alle sammen givet samtykke til yderligere varetægtsfængsling i fire uger uden at komme i retten. Men det er selvfølgelig ikke på nogen måde en erkendelse fra deres side, for der kan jo være så mange grunde til det. Det kan være, at deres advokat ikke har tid, eller det kan være, at de synes, der er fremskred nok i sagen, og at de ikke behøver at stå og rykke nede ved dommeren,« siger hun.

Det er dermed første gang, at de alle fem frivilligt er gået med til, at deres fængsling bliver opretholdt.

Alle fem nægter sig skyldige, men da alle retsmøder i sagen indtil videre er foregået bag lukkede døre, har offentligheden endnu ikke fået mulighed for at høre de sigtedes version af sagen, ligesom politiets beviser heller ikke er kendt.

Den yngste af de fem er en 18-årig mand, som er sigtet for at skaffe 22-årige Omar El-Hussein en skudsikker vest og en kniv.

De fire andre på henholdsvis 20, 22, 25 og 30 år har tilknytning til det københavnske bandemiljø. De er alle fire sigtet for at have skaffet den M 95-riffel af vejen, som Omar El-Hussein brugte ved Krudttønden på Østerbro, mens den 18-årige og den 20-årige er mistænkt for at skaffe gerningsmanden to håndvåben, som blev brugt under angrebet ved synagogen i Krystalgade i København.

Terrorangrebet i København udspillede sig 14. og 15. februar ved Kulturhuset Krudttønden på Østerbro og ved synagogen i Krystalgade i indre by, hvor filminstruktør Finn Nørgaard og vagt Dan Uzan blev dræbt. Til sidst blev Omar El-Hussein selv skudt og dræbt af politiet.