Omar El-Hussein udeblev fra tilsynsmøder uden konsekvenser

Nye oplysninger viser, at Kriminalforsorgen svigtede af flere omgange.

Gerningsmanden bag terrorangrebet i København hyldes som en martyr i den nyeste udgave af terrorgruppen Islamisk Stats officielle magasin, Dabiq. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke blot overså myndighederne angiveligt en række advarselssignaler, der pegede i retning af, at Omar El-Hussein blev radikaliseret i fængslet. Nu viser nye oplysninger, som TV 2 er kommet i besiddelse af, at Kriminalforsorgen svigtede af flere omgange.

Således viser Rigsadvokatens fortrolige redegørelse i sagen ifølge TV 2, at Omar El-Hussein, der stod bag terrorangrebet i København i februar, udeblev fra flere kontrolsamtaler i de tre perioder, han var prøveløsladt, uden det fik konsekvenser for ham. Det skete, selv om samtalerne var en betingelse for hans prøveløsladelse.

»Jeg synes, det er betænkeligt, at vi har folk - der er på vej med sådan en kriminel karriere og ender så groft - giver systemet fingeren i forbindelse med prøveløsladelse, og så reagerer systemet ikke,« siger formand for Fængselsforbundet Kim Østerbye til TV 2.

BNB